26 Nisan 2012 Perşembe

23 NİSAN


Malum 23 Nisan çocuk bayramı olduğundan ve bendenizin de de o çozuklardan 2 adet bulunduğundan o günü bizim meleklerle geçirebilmek için izin aldım. Cumartesi günümüzü "evim güzel evim" modunda, pazar günümüzü de Eminönü-Karaköy- Kadıköy üçlüsünü tavaf etme şeklinde geçirdikten sonra (Kendime not; acilen fotoğraf makinesi alınacak !) 23 Nisan sabahı stadta yapılacak gösterilerde görev alan paşanın son hazırlıklarını da tamamlayıp erkenden yattık. Sabah makul saatte uyanmamıza rağmen tatil modunun dibine vurmuş meleklerin uyanmamakta diretmesi sebebiyle neredeyse geç kalıyorduk. Hızlandırılmış bir kahvaltıdan sonra paşayı ekipteki diğer arkadaşları ile buluşup stada birlikte gelebilmesi için okuluna gönderdik ve biz küçük hanımla hazırlandık. Annanemizi de alıp stada gittik. Sanki diğer senelere göre daha özensiz, daha heyecansız bir 23 Nisan kutlaması oldu gibi geldi bana :/


Yaklaşık 1,5 saat süren gösteri bitiminde yorgun paşayı da alıp kendimizi EKS'ye attık :) Çünkü sevgili Tijen'in daveti üzerine bizim melekler tezgah başına geçecekti ama yola çıkana kadar bu sürprizden haberleri yoktu :)



Bizimkilerin mutfağa olan düşkünlüklerinin sonuçlarını, paşanın evde kendi kendine yaptığı kurabiye denemelerinin bıraktığı izleri sergileme zamanıydı ama bir de küçükhanımın utangaçlığı olmasa. Kısa bir gecikme ile EKS'ye ulaştığımızda herkes ön hazırlıklarını tamamlamıştı. Hemen önlüklerimizi ve şapkalarımızı takıp tezgah başına geçtik.




İlk önce miss gibi, sağlıklı mı sağlıklı bir SOMON BURGER yapılacak. Malzemelerimiz geldi, somonlarımız çekildi ve onlar da geldi sırada malzemeleri karıştırma ve yoğurma işi var. Küçük hanım önce bir heves atladı, eldivenler takıldı ve başladı harcı mıncıklamaya ama yolunda gitmeyen birşeyler var... Eldiven büyük eller de minicik olunca küçük hanım pek bir rahatsız oldu :)) Eldivenleri çıkarttırdı ama bu sefer de eldivensiz harca bulaşmaya çekindi ve işi abiye devretti :)



Köfteler hazırlandı, sevimli şefimiz Özden Yılmaz tarafından pişirildi ve bol turşu - domates ikilisi ile sağlıklı hamburgerler hazırlanıp bir kenara alındı.


İkinci olarak Narenciye Soslu Akdeniz Yeşillikleri salatası hazırlandı. Paşa malzemeleri tek tek üst üste koymayı tercih etti küçük hanım harmanlamayı :) En son sosunu da ekledikten sonra salata da masada yerini aldı. Acıkan meleklerle biz masamıza kurulmuşken miss gibi kokan muzlu pudinglerimiz de hazırlanmıştı.

Yine sıcacık, keyifli ve çok güzel bir gün geçirdik EKS'de. Vesile olan Sevgili Tijen'e, İGLO'ya, kuzularımın birbirinden güzel karelerini yakalayan canım Aylin'e, EKS ekibine bir kez daha kocaman Teşekkürler...


Bizim Minik Aşçıların haberi HÜRRİYET AİLEDE :))
Ve Bugün TV ana haberde :))

1 yorum:

nohut oda dedi ki...

ben sizin blogunuzu tekrar ectıgınızı bilmiyordum bir ara kapattınız yada yazmadınız sanırım..sevındım:)
kocaman olmus kaldera masallah