15 Eylül 2009 Salı

PALYAÇO OLMAK İSTİYORUM !

Dün akşam kuzularla evde yalnızdık. Yemekdi, oyundu, atıştırmaydı, televizyondu derken cadı yoruldu ve uyudu. paşa odasında kitap okuyordu, odasına gittim "artık geç oldu" dedim. Kitabını bıraktırıp yanına uzandım. Bir yandan oğluşun saçlarını okşarken diğer yandan da Gülen'i düşündüm. Yazdıklarını, anlatım tarzındaki içe işleyişi, son yazısını ve yaptığım yorumu.

Anlık bir heyecanlamı yazdım acaba diye kendimi tarttım.

Sonra elimin altındaki oğlum, hemen yan odada uyuyan kızım geldi aklıma.Rabbime binlerce şükür sağlıkları yerinde olan iki meleğe sahip bir anneydim ben. Rabbimin hayatım boyunca bana verdiği en büyük lütuf çocuklarımın sağlığı. Ya buna sahip olamayan Anneler, hastane odasında canı yanan yavrusunu sadece ıslak gözlerle seyreden, sakinleştiremeyeceğini bildiği halde aklına gelen binlerce kelime ile teselli etmeye çalışan Anneler.
Sadece iki defa paşa ile hastanede yattık biz. Birinde 21 günlüktü ve kanında mikroplanma teşhisi ile 10-12 gün kadar yatmıştık ve yenidoğan servisindeydik. Hemen deprem sonrasıydı. Deprem nedeniyle ailesini yitirmiş o minicik canlar ve kendi can'ımın derdine okadar düşmüştüm, emzirme saatleri dışında diğer meleklerle ilgilenmeye, sütüm olması için çabalamaya o kadar dalmıştım ki diğer servisleri görmek hiç aklıma gelmedi.

Paşa 1 yaşındaydı soğuk havale geçirdiğinde :( Nabız neredeyse durmak üzere nefes alamaz vaziyette götürmüştüm acile. 8 gün kadar da o zaman yattık hastanede. Onun dışında bilmem içlerini, yaşanan dramları, filizlendirilemeden çürütülen umutları.

Ama okurum, televizyonda görürüm, haberlerini duyarım gönlü güzel insanlardan.

Uzun süre hastane ortamında hayatının en güzel çağlarını geçirmek zorunda olan meleklerin haberini alırım. İşte Gülen yine böyle bir haber vermişti. Ama bu sefer şunu yapalım bunu edelim dememişti. Şunu istiyoruz yada bunu gönderin de yazmamıştı. (Asla bu ihtiyaçlara "istek" gözüyle bakmadım n'olur beni yanlış anlamayın, sadece yazım farklılığından bahsediyorum)

"Bir ses duyduk, cılız bir çığlık" demişti. "İmkanı olanımız yani Elçin İzmir'e gitti ben de İstanbulda kalan ayak olarak haber bekliyorum demişti". O kadar...

Biz yapıyoruz demişti. Siz de yaparmısınız diye sormamıştı bile.

Dün vakit bulup okuyamamışdım. Bu sabah önce Elçin'i sonra Emine'yi, sonra Tekrar Gülen'i ve en son da Belgin'i okudum tekrar tekrar.

EMİNE'yi aradım, "Merhaba ben ...., yazınızı okudum az önce, Elçin'de oradaymış, çocukların ihtiyaçlarını birebir görmesi güzel olmuş, ben de sizden haber bekleyenlerdenim, bilginiz olsun" diyecektim. Ama olmadı... İlk birkaç kelimeyi zorla gerisini hiç söyleyemedim. Gözyaşlarım izin vermedi. Ama Emine, yüreği güzel insan, kalbi temiz, sesi billur insan anladı. "Yanlış anlamalardan korkuyorum, hatalı adım atmak istemiyorum ama sizi anlıyorum ve teşekkür ediyorum" dedi. Ben anlatamadım ama o anladı. Yaklaşık 20-25 dk konuştuk. Gelen maillerden, yorumlardan nasıl mutlu olduğunu da anlattı, ben de mutlu oldum. İnşallah benim geç kalmışlığıma utancım, İstanbul için birşeyler yaparak geçer umuduyla kapattım telefonu.
Ve dün Gülen'e yazdığım şey'in anlık bir karar olmadığını, evet gerçekten bu bayramda PALYAÇO olmak istediğimi anladım.

Nereden başlamalı, nasıl organize edilmeli hiç bilmiyorum. Olmadı "tek başıma giderim" diyorum. "Bir paket balon, bir kutu yüz boyası değil mi, ben hallederim" diyorum.

Ama sonra, "bencillik yapma, bu kararı vermek için daha erken" diyorum. Ve soruyorum,


BENİMLE BİRLİKTE PALYAÇO OLMAK İSTEYEN VAR MI?


Foto kaynak


Ne mutlu ONLARA


15 yorum:

Gelin Ayşe dedi ki...

Cok gecmis olsun :((
Istanbulda olsaydim kesinlikle seninle birlikte palyanco olurdum.
Rabbime ne kadar sukretsek azdir, saglikliyiz ve saglikli evlatlarimiz var. Allahim sabrini versin insallah.

Gülen Tezer dedi ki...

Canımın içindesin. Yine tüyler diken diken ama bu kez sevinç gözyaları onlara eşlik eden.
Ben dün gece bir yıldız daha kazanmışım, ne mutlu bana :)
Yahu biz bu palyaço kostümlerini kendimiz dikeme4z miyiz? bak şimdi kafamda şimşekler çaktırdın? O kadar dikiş bilenimiz var. Aha ben bunu blogda yazıyorum!
Dikiş bilenler palyaço kostümü dikiyoruz!
Allah evlatlarının acılarını göstermesin sana Volkan'ım ve Kaldera'mı ve tabiiki onların tatlı annelerini, annelerinin annesini çok öpüyorum!

Adsız dedi ki...

Teşekkür ediyorum herşey için ve en önemlisi sağ duyunuz için...

Saygılarımla...

Hayatın Ressamı dedi ki...

ahh hemde nasıl isterm ama baramda olamam çünkü eşimde yarım gün diyalizde olucak ve bende onun yanında..ağlayara telefonda konuştum dediya çok duygulandım.

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@gelin ayşe; Biliyorum canım keşke olsaydın :/ Neyse istanbulda olan birileri bana eşlik eder herhalde??
@Gülen; Biz de seni öpüyoruz canım ve kostümler konusunda senden fena halde umutluyum bilesin :)
@Emine; Asıl ben teşekkür ediyorum TERTEMİZ YÜREĞİNİZ İÇİN...
@Sihirlieller; Eşine de sana da binlerce kez daha acil şifalar diliyorum, bedenen gelemesen de kalben burada oladuğunu bilmek de yetecek emin ol.

muko dedi ki...

palyaço olmak konusunda yardımcı olamam ama kostümler konusunda yardım edebilirm sanırım hiç palyoço kostümü dikmedim ama neden olmasın istedikten sonra dikilir sanrım,seve seve yaparım...

MAVİANNE dedi ki...

canım benim palyoço olabildin ni?
O çocukların göründeki parıltıyı ve yüzlerindeki gülücüğü göreceksin
ne şanslısın

iyi haftalar

MAVİANNE dedi ki...

canım,
paşabahçeden aldım yemek takımını
geçen yıl
belki vardır oralarda da
teşekkürler beğenine
muccckkk

icimdeki yolculuk dedi ki...

sevgili yürekli arkadaşım bende palyaço olmak isterim ama buraya yazıp ben vArım geliyorum deyipte son dakikada kötü haber vermek istemediğimden yazmadım.hani allah bazılarına para vermiş ama vicdan vermemiş kimilerinde vicdan vermiş ama para vermemiş.çok varlıklı bi birey değilim :(( bekarken maddi olanklarım çok iyiydi ama evlenince bir çok şey değişti.maddi imkanlarımız çerçevesinde bizde buradan elimizden geleni yapacağız.sizin gibi duyarlı insanlara çok ihtiyacımız var bu konuda

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@Muko; Ahh muko'm şu an tek başıma da gidecek olsam en büyük ihtiyacım bir kıyafet :/ Sen becerikli hatunsundur bi bakıver neler çıkarabilirsin ??
@Mavianne'm; Yok canım bayramın 3. günü düşünüyorum İNŞALLAH...
@İçimdekiyolculuk; Ahh Funda nasıl sevindim haberine anlatamam, sadece ihtimal bile olsa.
Ama bildiğim kadarı ile sen Antalyadasın yanılmıyormuyum? Bayram için mi geleceksin?

GeCe dedi ki...

uzaun zamandır giremiyordum ne kadar gönlüm istese de bu bayram zamanım zaten bayram bile yapacağımdan şüpheliyim

icimdeki yolculuk dedi ki...

bir kaç gündür pc sorun var blogumu açamıyorum yorum gönderemiyorum canım evet ben antalyadayım ama aslen doğma büyüme izmirliyim eşimin ve benim akrabalar izmirde bayramda kayınvalidem ve görümcem geleceklerdi bi netlik yok. birşey söylememiyorum o yüzden.

Gelin Ayşe dedi ki...

KJadir gecen mubarek olsun ablacim. rabbim bu muaberk gecede acil sifalar versin butun hastane odalarinda, evlerinde sifa bekleyen hastalarimiza.

Adsız dedi ki...

ne kadar güzel bir düşünce.inşallah gerçekleştirirsiniz.Allah tüm hastaların yardımcısı olsun.çocukların yüzü hep gülsün.

Adsız dedi ki...

Bateris_ersan@hotmail.com facebook ersan bayrakal..Merhaba ben yardımcı olmak istiyorum. Ben müzisyenim ama aynı zaman da organizasyon isleri yapiyorum balon süsleme palyaco vsvs bukonu da elimden gelen herseyi yapabilirim seve seve istanbuldayim iletisim kurmak isterseniz