22 Haziran 2009 Pazartesi

CUMA VE GETİRDİKLERİ

Perşembe akşamı Paşa'mın sağ gözünde aniden beliren şişme ve kızarma beni çok korkuttu.


Allahtan mikrobik bir durummuş. (Kötünün iyisi :/ )

Kremlerimizi kullandık tam iyileşti derken Cuma akşamı aynı çapaklanma, şişme ve kızarıklık problemleri bu sefer de sol gözünde başladı. Çok defa ikaz etmeme rağmen oğluş dışarıda oynarken ellerini gözüne sürebiliyor. Tabii bu da mikrop kapması için birinci dereceden yeterli bir sebep.

Şükür olsun şimdi çok daha iyi.

Ben işyerinde buna üzülürken annemden bir telefon aldım. Kaldera kusuyordu. Elimizdeki tek belirtiler halsizlik, iştahsızlık ve kusma idi. Hemen izin alıp eve gittim. Kızım miğdesini tamamen boşaltıp rahat ettikten sonra bir dilim ekmek ve 3 dilim eritilmiş kaşar peynirini yarım bardak açık çay ile yemiş gayet keyifli görünüyordu. Üstüne 1 muz 5-6 adet de kiraz yedi, neşesi de yerine gelince güneş çarpması olduğunu düşündüm. Cumartesi gününü de sorunsuz ve neş'e içinde geçirdikten sonra pazar öğleden sonra aynı belirtiler yeniden başgösterdi.

Birden bire beliren bir miğde bulantısı, kusma ve ardından rahatlama :( İşin kötü tarafı miğde tamamen boşalmadan da rahat etmiyor. Sonrasında yaklaşık bir saat kadar uyudu, uyanıp 1 muz yedi, 1 bardak süt içti ve tekrar uyudu. O sırada annemdeydik ve sabah tekrar oraya gelmesi gerektiği için annemde bıraktım. Gece ve sabah aradığımda dünki halinden eser kalmadığını gayet keyifli olduğunu söyledi :/ Açıkcası çözemedim. Ama bugün tekrarlarsa Anne ve Babama mutlaka doktora götürmelerini söyledim. Şu saate kadar 6 kez aradım sesi gayet neşeli geliyor.

Bu arada kuzum'a aldığım kirazları yıkamak için Ex'sir kullandım. Açıkcası rahatsız edici bir kokusu olmasına karşın bu kokunun yıkadığımız ürünlere çıkmaması iyi haber.




Temizlemesi ise süper, elinize alıp ovaladığınızda herne ise yüzeyindeki temizliği hissediyorsunuz. Yoğun geçen hafta sonunda hemen hemen evde hiç yemek pişmediğinden yeşil sebzelerde henüz denemedim ama o konuda da PAPATYAM'ın görüşlerine güvenirim :)





Cuma akşamı kuzuşumun iyi olduğunu görünce yemesi için neler yapabilirim diye düşündüm. Belki tatlı ve doyurucu birşeyler hoşuna gider diye TENCEREDE KEK pişirdim.

Kendimce Yemek'de gördüm tarifini, tabii oradaki adı FİNCANDA KEK ama tencerede piştiği için (Laf aramızda daha çok dikkat çektiği için ;) bana göre TENCEREDE KEK :)İnanılmaz "puf", yumuşacık ve süper pratik keklerim oldu. Üzerini kuzular istedikleri gibi süslediler :) Evde alüminyum kaplar olduğu için ben fincan yerine bu kaplardan kullandım. Ama yağladığım halde çıkartması zor olduğu için birdahaki sefere fincan kullanmayı ve sade yerine çikolatalı yada meyveli yapmayı düşünüyorum.


Ayrıca, kızım bu keklerden 1 tane yediği için ben inanılmaz mutlu oldum :)



İyice kendine gelen kuzum bu seferde park istedi. Evimizin en yakınında, çok yorulmadan oynayabileceği bir parka gittik.

20-25 dk kadar oynadıktan sonra minicik ağaçlardan ceviz, kiraz ve dut topladık.

Araya papatya ve gül de sıkıştırdık. Duvarlarda bulunan masal kahramanlarını dinlediğimiz masallarla birleştirdik :)






Ve yoğun geçeceğini bildiğimiz cumartesi için evimize geldik.
Arkası yarın... :P

12 yorum:

bi dost dedi ki...

geçmiş olsun kuzularaa.. o göz olayı çok hassas yalnız, ben de çok oynarım gözlerimle, habire şişer, iner, balon gibi mübarek :P

exsir'i çok övdünüz bak heveslendim şimdi:) şirke ile yıkıyorduk biz yeşillikleri ama bundan mı alsak ne?

bi de, kek için link vermemişsin, merak ettim ben şimdi:) tencerede nası pişiyo yahu:)

GeCe dedi ki...

gecmiş olsun canım acaba neden oldu ama sonradan düzelmişler neyse ki

Stil Direktoru dedi ki...

Geçmiş olsun canım. Kaldera süper olmuş bittim o kirazlara babam da bana takardı küçükken. Bu arada adının anlamı yazını okudum geçen de ne kadar da güzel bir hikaye gibi geldi kulağıma. Eşinin de Volkan koyması ve anlamlarının ortak olması da cabası. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Keki beğenmenize çok sevindim.Kuzucuğun beğenip yemesine daha çok sevindim.Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Bu arada çocuklara da çok geçmiş olsun

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Volkanın gözü nasıl olmuş öyle ya:( Bütün haftasonu aklımdaydınız ablacım ama kontür yoktu arayamadım :/ Ama dua ettim..

İnşallah Kaldera'nın da önemli birşeyi yoktur.

Allah şifa versin ikisine de...

Exsir kokusu ilk başta çok kesif geliyor gerçekten ama gidiyor arınınca:)

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@bidost; Göz olayı gerçekten hassas yalnız ben kelime hatası yapmışım mikrobik yerine alerjik yazmışım düzelttim :/
Ex'sir gerçekten inanılmaz ben de sirkeli su kullanırdım ama artık ASLA...
Yaa sorma link vermeyi atlamışım :((( Hemen düzelttim, teşekkür ederim :)
@gece; Oğluşun gözü tamamen kendi üstün çabaları sonucu olmuş :/ Kuzum da güneşden :/ Şükür olsun ikisi de gayet iyiler şimdi.
@Stil Direktörü; Teşekkür ederim canım yoğunlukdan sana bir hoşgeldin diyemedim kusura bakma :/
@Kendimce; Beğenmek ne kelime bayıldım, valla zevkle herkeze adresinizi veriyorum :) Bu arada link eklemeyi unutmuşum özür dilerim hemen düzelttim :/
@papatya'm; biliyorum canım benim aramasan da duacımız olduğunu biliyorum üzülme sen. İyiler çok şükür.
Evet yaa ilk açtığımda korktum bu koku kalırmı diye ama kesinlikle meyvelerde hissetmedim.

Gönül dedi ki...

hayatım umarım şirket serverleri izin verirde izlersin:)))) çok teşekkür ederim güzel yorumnu ve desteklerin için...sevgilerimle öpüyorum

Gönül dedi ki...

hayatımm 7/24 cumartesi gecesine kadar sms atılıyor ve sınırsız:))) ona göre göreyim sizi...öpüyorum tekrardan teşekkürler

MAVİANNE dedi ki...

geçmiş olsun kalderaya
hafif üşüttü demek ya da güneş etkiledi

kekler ne güzel öyle hemen gidip bakayım tarifine

kiraz küpeleri ben şimdi bile yaparım yerken biliyor musun?
ço eğlenceli

volkana da geçmiş olsun, gözü iyileşmiştir umarım

sevgiler

Suzy dedi ki...

Volkanın geçirdiği enfeksiyonu kuzenim, Kaldera'nın geçirdiğini de minik kuzenim atlattı. Minik bebeklerde yüksek ateş gösterse de bu aynı mikrop eminim nerdeyse. Antibiyotik kullanmadan nasıl geçti bilmiyorum ama bu spazm şeklinde belirtiler korkutucu çünkü zaman zaman gelip gitmeleri olmayacak bir anda yakalanmaktan korkutmuyor mu? Bence Kaldera için bir doktordan alınacak antibiyotik şart gibi tabi en doğru kararı annecik verir:) Volkan için de antibiyotik göz damlası alın doktordan o verir, çünkü kuzenimin iki gözü de şişti ve çapak içinde kaldı, kızardı, kötü bir hal aldı. Doktorlar biliyor zaten şu anda her yerde bu salgınlar var. Geçmiş olsun arkadaşım. Dikkatli ol tamam mı?

Muhabbet Ağası dedi ki...

Allah analı babalı büyütsün, kem gözden sakınsın...

Butikpartim dedi ki...

Exsir'i merak ediyorum ben de,alacağım kısa zaman içinde.Kızınız çok tatlı maşallah:)