22 Mayıs 2009 Cuma

KOLYEM GELDİ, EVİMİ TUTTUM, BAŞKA ??

Büyük Kuzum, papatyaların en güzeli, zevkli ve bir o kadar da mahatli kardeşim'in yaptığı takıları çok beğeniyorum.

Arada bir renkleri konusunda arıza çıkartsam da (:P) tarzı gerçekten çok hoşuma gidiyor.

Geçenlerde bu kolyeyi çok beğenmiştim ve hemen satın aldım. Sonra şu yazısında da yüzüklere bittim. Şimdi onların elime ulaşmasını bekliyorum.

ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM BÜYÜK KUZUM, ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK...
Ve domateslerimin sizin gördüğünüz halinden 2 gün sonraki durumu.
Ne hoş birşeymiş milim milim büyümelerini izlemek.

Bundan sonra sıklıkla yaparım ben bu işi ÇÜNKÜÜÜÜ ŞÜKÜR OLSUN EVİMİZİ TUTTUK :)
Dün %90 halletmiştik ama akşam evsahibimiz ile yüzyüze tanışacağımız için herşey kesin olmadan yazmak istemedim. Bütün gün nasıl kıvrandım bilemezsiniz :)

Evim anneme 2,5 mahalle uzak :P 5 katlı binanın 4. katı. Asansörü, hidroforu, sığınağı, olan doğalgazlı bir apartman katı. Yaklaşık 150 m2., 3+1. Yani tam istediğim niteliklerde.

Mutfak dolapları miteahhit yapımı mavi kapaklı, içime sinmeyen tek yeri de orası. Aslında benim kilerli, baharatlıklı vs. süper mutfak dolaplarım var ve dün akşam ev sahibine bunları değiştirmek istediğimizi konuşma arasında söyledik ama çok da üsteleyemedik, çünkü aynı anda halledilmesi gereken başka konular vardı. "Bir süre kullanın da 1-2 ay birbirimizi tanıyalım, karşılıklı iyiniyetimizi bi görelim olur neden olmasın getirir takarsınız dolaplarınızı" dedi. Şimdilik mutfak dolapları konusunu bırakıp ben de evin diğer alanlarına yoğunlaşmaya çalışıyorum :)

Çocukların odaları, giriş koridoru, salon, yatakodası, tuvalet, banyo, balkonlar...
Her biri için ayrı yapılacaklar, alınacaklar listesi hazırladım. Minik ama güzel dokunuşlarla aklımdaki yaşam alanımızı oluşturmaya çalışıyorum. Bu altı üstü kiraya çıkma işini büyüttüm gibi gelebilir bazılarına ama, beni bilen biliyor içim dışım birdir. Birçok yazımın satır aralarında, birçok arkadaşıma yazdığım yorumlarda, mailleşmelerimizde, telefon konuşmalarımızda evimin ciddi bakım gerektirdiğini, aslında mecburiyetlerimiz gereği orada oturduğumu, anne ve babamın azımsanamaz desteği altında ezildiğimi, artık kendi kanatlarımızın kaldırma kuvvetini görme zamanımızın çoktan gelmiş de geçiyor bile olduğunu söylemişimdir.
O nedenle bu ev'e, bu taşınma olayına, bu içinde huzur bulacağıma inandığım yeni mekana bunca sarılmamın sebebi derin.
Sanki sihirli bir değnek değecekmiş, huzursuzluklarım minimum'a inecekmiş, hayatımız daha bir düzene girecekmiş gibi hissediyorum ve mutlu oluyorum. Bütün heveslerim, düşüncelerim, ertelediklerim o dört duvar arasında hayat bulacak.
Eklediğim her parça, sildiğim her kare, yerleştirdiğim her obje yaşanmış 11 senemin bir izini silecek sanki. Büyük beklentiler gibi görünebilir ama zaman zaman paylaştıkça siz de bana hak vereceksiniz. Şimdilik sadece bir dört duvar orası. Benim her bir dokunuşumla yeşerecek sanki. O nedenle bazen hırçınlaşabniliyorum, eşim benim seçtiğim boyanın rengine alternatif sunsa dahi sinirleniyorum. 2 gündür çok fena tafra yapıyorum.
Ama heveslerimi anlamamasına kızıyorum, yaşadıklarımı en iyi o biliyor. Bu kadarcık özgürlüğe hakkım olduğunu kendisi de onaylıyor. Ama üstüme gelmeden de duramıyor. Allahtan eskisi gibi değil, üzüntülerimin uzun sürmesine izin vermiyor, hemen çark ediyor ama baştan sinirlendirmese ya. Ufff erkek ırkının anlaşılamaz özelliklerinden biri daha işte :)

Neyse şimdilik ben kaçar, kuzuların odaları için boya seçmem gerek :))



16 yorum:

Unknown dedi ki...

oh oh, mis... çok sevindim şu iş olayına, kaç gündür de konuşamadık 1 hafta oldu olucak... çok dua ettim iyi bişe çıksın diye..
hadi hayırlı olsun o zaman, ne diyelim hacı... :)
umarım, ideallerindeki yaşam, bu ev ile perçinlenir...
sevindim, valla :D

bi dost dedi ki...

hayırlı olsunn:) yeni yuvan eminim çok güzel olacak, hem enişte bey de karışmasın yani mümkünse, boya renginden ona ne canım aaa :P onun evi mi sanki ahaha:D sen de sakin ol diycem ama korkuyorum, beni de fırçalarsın falan :Pp çok sevindim ama istediğin gibi bi ev bulmana, insanın ömrünü ya da bi kısmını geçireceği yer orası, tabi ki içine sinmesi gerek, ben anlıyom seni:) belki farklı bi yerden alıp konuyu öyle anlıyorm ama olsun bu da bişeydir bence:P ayy çok uzattım çok geyikleştim tamam susuyorum:P

dipnot: profilime ya da sayfama girince bi e-mail adresi var orda sevgili abla, bilemiyorum yani, sizde olsa biz atıcaz ama hıhhh.

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@SM; Teşekkür ederim kardeşim benim, iyi dileklerin duan için. Yazıyorum işte yoğunluğumu, bu daha başlangıç. İŞyerinde yoğunluk, evde ona keza... Senin son 7-8 yazını okuyamamışım düşün artık :/
@bi dost; Teşekkür ederim.
Dipnot'a cevap :) Şu kargaşayı bi atlatalım değerlendiririz :)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bi Üsküdar'a indim neler kaçırmışım neler:)

Ev işine çoooooooook sevindim. Rabbim gönlüne göre versin,bütün işlerin rast gitsin inşallah.

Ne kargoymuş yahu,sanki yurtdışına gitti ha! Güle güle kullan ablacımm, iltifatların için de tekrardan teşekkür ederim meeee:)

Ben balkonda ki çileklerimi yedim.
Şimdi nanelerimin büyümesini bekliyorum:)
Eminönü'ne gittiğimde çeri dometes fidesi alcam ama taktım kafaya:)

şirinem dedi ki...

canım arkadaşım Allah içine sindirsin herşey gönlünce olsun inşallah :)

laleninbahcesi dedi ki...

yeni evlere bayılırım, sanki hayat yeniden başlayacak gibi gelir bana. Umarım dilediğiniz her şey gönlünüzce olur. Güle güle oturun sağlık mutluluk ve huzurla

GeCe dedi ki...

oh çok sevindim biliyormusun yeni bir evi dekore etmeye bayılırım saatlerce konuşabilirim bu konuda bence sıcak renkleri tercih etmelisin badana da bu yıl çok yeni renkler de çıkmış sticker ve duvar kağıtları ise süper çocuk odasına bir sticker çok hoş olurdu

MAVİANNE dedi ki...

canım yaaaa
erkekler böyle işte
bizleri kızdırmaya bayılırlar ;)))
güzel telaş bunlar
güle güle otur
içine sinsin

Stil Direktoru dedi ki...

Kolyeni kombinle onu da bekliyoruz :) Minik ama güzel dokunuşlarla aklımdaki yaşam alanımızı oluşturmaya çalışıyorum kısmına bayıldım. elinin değdiği yerleri güzelleşince bizlerle de paylaş emi :) Şimdiden hayırlı olsun huzur ve bereketiniz eksik olmasın.

kubra zeynep kara dedi ki...

evi tutmanıza hele beğenmenize çok sevindim.
kolyenizde çok şık güle güle kullanın

KelebekGibi dedi ki...

N. abla cok sagol paketin icin :)
Umarim sende yuvani güzelce kurar dösersin hayalindeki gibi. Ayrica kolalyiklar diliyorum :)
Bitkilerin büyüdügünü görmek cok mutlu edici, bende cok severim takip etmeyi ;)
Sevgiler

Suzy dedi ki...

Haade hayırlı olsuunnn,, şu erkek ırkını da takma bu kadar be canım, biliyosun ki seni sinirlendirmek için yapıyor. Sinirlendirmediğini belirt bir süre sonra görücek ve yapmıycak daha fazla. Hem evin istediğin renk olucak hem dekorasyonu istediğin gibi yeşerecek, filizlencek... Senin gibi duygusal yazamadım havamı tutturamadım. Neyse bu aralar söylediğimi yapmak sana zor gelicek biliyorum ama sen yine de güzelliğe odaklan her zaman yaptığın gibi. Sevgiyle kal, yeni dört duvarın da en hayırlısından olsun süpürgeliiii.

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@papatya'M; tekrar teşekkür ederim kuzuşum :)
@şirinem; Amiiin Allah razı olsun :))
@Lale abla; ben de öyle hissediyorum, teşekkür ederim.
@gece; ciddimisin? :) Senden fikir almaı desene. Ben de mat renkleri sevmiyorum, canlı, ışık ışık olsun istiyorum. Aynalar ve stickerler en büyük yardımcım olacak inşallah :) Teşekkür ederim.
@Mavianne'm; Ammiin canım arkadaşım, teşekkür ederim..
@S. direktörü; Anlaştık :)Teşekkür ederim bütün güzel dileklerin için, amiiin :)
@k.z. kara; çok çok teşekkür ederim.
@kelebek'im; Canım benim eline ulaşmasına çok sevindim, teşekkür ederim...
@Suzy; Takmıyorum takmıyorum, şu an daha önemli işlerim var :))) Püsküllüm benim :P

Adsız dedi ki...

Yuppiiiiiiiii.....
Sonunda,en sonunda tuttun desene istedigin gibi bir ev,canım benim cok sevındım inan.
Ama ben senin eski evinide cok sevıyordum ne olacak simdi volkimin odasından bakılınca görünen o güzelım minik bahce.
Hadi bakalım basın göğe ersın apartman dedin apartman esittin ugras dur sımdı kapı önünde ayakkabı bırakma yasagını balkona camasır asmama yasagını şaka bir yana istedigin gibi olması hakıkaten mutlu edici.
Bırak simdi mutfak dolaplarıyla ugrasmayıda ev işinden sonra vakti gecmek üzere olan sünnet işine bak,
benden demesi biraz daha ertelersen sünneti yapdıracak dr bıle bulamayacaksın


Tekrar hayırlı olsun



SEVİYORUM SENİ....

NURCAN GÜNEŞ

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@deli kız :) Merak etme bahçemize birşey olduğu yok o anne-babamın evi olarak olduğu yerde duruyor şimdilik bu bir. Hem bizim yine arka bahçemiz var :) Teyze dedik baş taxı ettik sünnet işine bi el atarsın artık :P

^zeynep^ dedi ki...

Allah huzurla, saglik ve mutlulukla oturmayi nasip etsin! Simdiden hayirli olsun! Her sey gönlünce olsun!!