26 Mayıs 2009 Salı

BEZ TORBAM

Evime giren her petrol artığı poşette inanılmaz rahatsız oluyorum. Hele renkli olanlarından neredeyse öcü gibi korkuyorum. Bu tür poşetler %80 pazar alışverişinden geliyor evimize. Alışveşik (Kalderaya bu aralar alışveriş nedir'i öğretiyorum da :P) yaptığımız pazarcı hele ki siyah naylon poşet kullanıyorsa önce o pazarcıyı uyarıyor daha sonra da aldıklarımı tezgahta bırakarak ayrılıyorum. Özellikle aldıklarımı bırakıyorum ki o poşeti kullanmanın kendisine kar değil zarar getireceğini anlasın. Sadece ikaz edip alırsam "deli kadın" diyip aynı poşetleri kullanmaya devam edecek :)
Bu konuda çok hassah bir belediyemiz var ve ben tüm kalbimle aynı uygulamanın KARTAL BELEDİYE'since de başlatılmasını çok istiyorum.
Alternatif olarak kese kağıdı kullanılması da söz konusu ama açıkcası dün akşam aldığım 2 kg çileğin kese kağıdı azizliğinden yarım kilo kadarını yitirince bir kez daha gözünü seveyim bez torba dedim açıkcası :)
Bloglarda bez torba kullanımı konusunda bir hassasiyet başladığını fark etmiş ama şu sıra kendi telaşımızdan ilgilenememiştim. Az önce kendi evim için bez torba siparişlerimi ŞURADAN verirken sizleri de haberdar etmek istedim. Bundan önce evimde patates ve soğan için file kullanıyordum ama artık değiştirme zamanı gelmiş.

İşte bunlar benim yeni patates ve soğan torbalarım.




Bakkal alışverişlerinde kullandığımız bez torbamız henüz yeni, ama onu değiştirmek istediğimde de aklımdaki model bu :)
HERKEZ BAKARKEN SEN GÖR

5 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ay bunlar ne sevimli şeyler böyle:) gözleri var böcür böcür:))

güle güle kullan ablacım.

ben de karşıya alışverişe gittiğimde bez çantamı götüyorum yanımda hiç bi yerden poşet almıyorum. ama bazı gerzek esnaflar zorla poşet veriyo. söylene söylene çıkıyorum dükkanlarından.

kubra zeynep kara dedi ki...

çevreye duyarlı olmak lazım,
atıklar yıllarca doğada kaybolmuyor

Cocukla Cocuk dedi ki...

Bu konuda hassasiyetin artması çok güzel, giderek daha da artacak biz de deli kadınlıktan kurtulacağız. soğan torbalarına hayran kaldım, siteye gidip inceliyorum belki kendimizde yaparız

GeCe dedi ki...

patates ve soğan torbalarına bayıldım bizim hanımlar bunlardan satın almak değil kendileri bile yaparlar

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@Papatya'm; Gözlerine ben de bayıldım :) Bir alışverişimde de elime zorla siyah poşet tutuşturmuştu esna. Ben de elinden aldım içindekileri ve poşeti vitrinine boşalttım, hem de parasını ödediğim birşeydi :) Adam deliye dönmüştü :)) Napalım ısrar etmeseydi, ben ona adam gibi oturup izah etmiştim :))
@kübra; Heh işte tam da bu sebepten cicim...
@Çocukla çocuk; Fiyatları da okadar uygun geldi ki dayanamadım ben valla :)
@GECE; haklısın GECE'cim nasıl maharetli hanımlarımız var, ama malesef ben onlardan biri değilim :/