5 Mart 2009 Perşembe

YAŞAM HARİTAM / TEŞEKKÜR 2/5/08

Başka bir blog'dan balıklama sayfasına düştüğüm ve Yüreğinin güzelliğini her yazısına doğallık olarak yansıtan arkadaşım çileklisüt kendi yoğunlukları arasında bana da zaman ayırıp Yaşam Haritamı analiz etti. Bu astroloji işlerinde çok fazla anlamasam da kendine has terimleri arasından yakaladığım okadar güzel cümleler var ki güne süper başlamamı sağladı.

Yorum olarak teşekkürlerimi sundum ama buradan bir kez daha sana teşekkür etmek istedim çileklisüt. İyiki seni tanımışım...

Güneş burcun (yani asıl burcun) Yay
Yükselen Burcun: Yay
Ay Burcun: Boğa

Ay burcu Boğa olan insanlarda en çok dikkatimi çeken şey güzel bir yüze sahip olmalarıdır. Ay Boğa burcunda rahattır o yüzden bu burçta yücelir. Ay yüceldiği bir burçta sana huzur ve dinginlik, hayattan zevk alma ve yaşama sevinci verir. Beynin kaotik titreşimlere yabancıdır mesela. Ama tabiki sadece Ay burcuna bakarak bir insanın astrolojik analizini yapamayız. Böyle olsaydı insan basit bir varlıktan öte gidemezdi...

İnsan çok karmaşık bir varlıktır. Bu nedenle doğum haritası da karmaşıktır ve çözümlenmesi de bir o kadar zordur. Her insanın haritası ona özel bir parmak izi gibidir. En iyi, bu işe yıllarını vermiş astrologlar bile bir insanı tam olarak çözümleyemez. Ama büyük oranda ona yol gösterici olabilir, kendini/yeteneğini hangi yönlere kanalize etmesi konusunda ona rehberlik edebilir. Astrolojinin en sevdiğim ve ilgilendiğim kısmı da budur zaten. Asla kahinlikten hoşlanmam ve astroloji ile gelecek okuduğunu anlatan yalancılara da inanmam. Astrolojide transitler denen bir dal vardır, bu dal ile geleceğimiz hakkında öngörüler yapılabilir. Ama bu öngörüler asla ve asla kesinlik taşımaz, bu nedenle bu yarın kesin başına gelecek diye "kesin" birşey söylemek kehanet anlamına gelir ki ben bundan çok uzak dururum. Çünkü kehanette bulunmak haramdır. Tarot denen şey ise kehanetin tam kendisidir. Allah beni ve akıl sahibi tüm insanları falcılık yapmak ve fala inanmaktan korusun. Astrolojiyi fal olarak görmek cahillikten öte bir şey değildir ne yazık ki.

Nazan'cım kısa bir moladan sonra tekrar haritana dönüyorum canım :))

Satürn'ün kare açıları hoşuma gitmedi. Bu açılar kendini bir çok yönde kısıtlamana neden olabilir. Mesela Güneş-Satürn ve Satürn-ASC (Yükselen burç) kare açıları.. Görünüşünü beğenmiyor olabilirsin mesela. Ya da çok sık karamsarlığa düşüyor olabilirsin. Merkür'ün de Satürn ile kare açı yapmış. Bu da karamsarlığını ikiye katlayabilecek bir görünüm. Ayrıca çok çabuk korkuya kapılabilirsin bazı şeyler yüzünden. Mesela fobiler, ya da felaket tellallığı gibi.. Bunlar yüzünden kendini durduk yere sıkıntıya sokma eğilimin olabilir. Daha iyimser ve yapıcı olmaya çalış. (Kİ YÖNETİCİ GEZEGENİ JÜPİTER'DEN DOLAYI BURÇLARIN EN İYİMSERİ OLAN "YAY BURCU" OLARAK BUNU BAŞARDIĞINA EMİNİM) Satürn 9.evde iken yüksek öğrenimde ve/veya yurt dışı ilişkilerinde, yabancılarla ilgili vs. 9.ev konularında sorunlar vermiş ya da veriyor olabilir.

Astrolojiye ilgili olman çok doğal, çünkü; Güneş ve Neptün 1.evinde, Merkür 12.evinde, 10.evindeki (yani zirvedeki gezegen) Pluto ile 1.evdeki Neptün'ünün sekstil açısı mevcut, gizemli evlerden biri olan 8.evinde (Akrep burcunun evidir) Jüpiter (genişletici, arttırıcı gezegen) var. Astrolojide başarılı olabilecek, araştırmacı biri olabilirsin. Bu alanda ünlenmen bile olası. 8.evdeki Jüpiter eşinin varlıklı biri olabileceğini de düşündürdü bana. Jüpiter bolluk, 8.evde bir bayanın haritasında eşin maddi kaynakları demektir çünkü.. Bunun yanında ikramiye, miras vs. gibi şansların da olmuş oluyor ya da olacak olabilir. Ama bir de korktuğum bir yanı var bu konumun.. O da mahkeme konularında seni uğraştırabilecek olması.. (8.ev mahkemeleri de anlatır ve Jüpiter bu evde iken bu konuları genişletebilir, başını ağrıtabilir) Umarım sadece saydığım iyi şeyleri yaşamışsındır/yaşayacaksındır.

Plutosu 10.evde olan insanlar yönetim, idare konularında başarılı olabilir. Ancak bir gölgeden uzak durulması gerekir. O da "ego".. Fazla egoist olma durumu olabilir tabi bu illaki sende görülür demiyorum ama Pluto 10.evde iken otoritesini ve gücünü keyfi amaçlarına alet etmesi/dönüştürmesi çok hatrı sayılır bir istatistiktir.Bu konuda uyanık olmalı kimseyi ezmemeye özen göstermelisin.

Yay burcunda dört gezegenin var horoskopunda. Merkür-Mars-Neptün ve yükselen burç, bir de tabiki Güneş.. Yay burcuna özgü doğruculuk ve dürüstlük sende mevcuttur. Hareketi, konuşmayı, doğayı ve doğa sporlarını çok seversin. Akıllı ve zeki insanlarla arkadaşlık etmekten hoşlanırsın. İnsanlara görünüşün "zeki ve özgün"dür. Bunu neye dayaranak söyledim? Venüs'ün 11.evde Uranüs ile kavuşmuş. Konuşkan, zeki ve duygusal erkekler seni cezbeder. 7.evin (evlilik ve ortaklık evin) İkizler (pratik zeka, iletişim yeteneği, hareketlilik) 8.evin de Yengeç (derin ve gerçek duygular, ince hislilik ve düşünce, koruma altına alma) 7.ev ve 8.eve bakarak hoşlanacağımız/çekileceğimiz partner tipini bir nebze olsun anlayabiliriz. Akla ve farklı olmaya gerçekten çok önem verirsin. Bu, arkadaş seçimlerinde de kendini fazlasıyla gösterir.

İş hayatında farklı ve özgün çalışmaların olmuş/oluyor olabilir. İş ortamında çok sevilen ve beğenilen biri olabilirsin. Meslek evleri denilen 6. ve 10.ev yöneticileri Venüs ve Uranüs birbiri ile kavuşmuş çünkü. Bu farklılığa veya akla veya yeni şeyler üretebilmeye vs. işarettir bana kalırsa. Ayrıca Pluto'dan sonra Venüs'ün en önemli meslek evinin (10.ev) yöneticisi olmasından dolayı, idare konusunda bir kat daha başarılı olabilirsin diyorum. Çünkü Venüs sevgi, beğenilme, güzellik vs. imgemelerin yanında diplomasiyi de sembolize eder. Diplomasi olmadan yönetim de olmuyor şimdi ne yazık ki. İdare etmeyi, denge sağlamayı başaran yöneticilerden olabilirsin.

Hiç yorum yok: