10 Mayıs 2012 Perşembe

UÇURTMA ZAMANI


Mevsimlerden ilk bahar, günlerden cumartesi, mekan da bol rüzgarlı sahil olunca benim meleklere uçurtma almak şart olduğu bir gün hiiiç de öyle göklerde süzülen uçurtma sefası yapamadık.

Evden sahil havası alalım, birkaç saat çayır çimen takılalım düşüncesi ile çıktığımız ve kendimizi Maltepe sahilde bulduğumuz geçen hafta sonlarından birinde, Paşa'nın kaykayının aksını kırması, küçük hanım'ın kumlarla oynamaya niyetlenerek aldığı kova setini evde unutması sebebiyle bizim meleklerin o rutin"sıkıldım" halleri başladı oturduğumuzun beşinci dakikasında. (Ne uzun cümle oldu böyle :) )


O sırada karşıdan bir an kurtarıcım gibi gördüğüm bir seyyar satıcı geldi :) Elinde birkaç çeşit oyuncak, balon ve renk renk uçurtmalar vardı. Paşayla hemen fırladık, en minisinden ama en renklisinden bir uçurtma aldık. Benim kafadarlar pek bir mutlu oldular :) Hemen büyük tutsun küçük koşsun, yok olmadı küçük tutsun büyük koşsun şeklinde denemelere başladılarsa da ı-ıhh olmadı :) Paşa uzuuun denemeler sonunda uçurtmanın bozuk olduğuna kanaat getirip Angry Birds'ine döndü ama küçük hanım henüz pes etmemişti. Bu sefer de birlikte denemeler yaptık ve bu sefer sanırım biraz da olsa başardık :)


Ve günün sonunda kızım koşturmaktan helak, ben onu seyretmekten mest, paşa bize gülmekten bitap ve hepimiz kurt gibi acıkmış vaziyette evimize döndük :)

Ve o akşamın yemeğini de mutlaka not düşmeliyim çinkü Paşa bu milföy olayına bayılıyor ben de mantarlı iç'e... :)

1 kuru soğan, 1 paket mantar, 2 çarliston biber ve 2 ortaboy domatesi tavada çevirdikten sonra milföy bohçalar yapıyoruz. Üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra da dooru fırına. 15 dk sonra mis gibi börekleriniz hazır. Afiyet olsun...

3 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

her gününüz böyel keyifli geçsin süpersiniz

Nilgün Komar dedi ki...

neşeniz daim olsun

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@Mavianne;
Çok teşekkür ederiz Güzel Annem :)
@N. Komar; Amiiiin, hepimizin İnşallah :)