18 Şubat 2010 Perşembe

CUMA, ERTESİ VE PAZAR

Evet 17 Şubat meleğimin doğumgünüydü ama bir gece önce arayan dayımız hafta sonu Türkiyeye geleceğinin müjdesini verdi ve kutlamayı onsuz yapmamamızı rica etti. Canımın parçası 3 senedir Viyanada okuyor, 3,5 aydır görmemişiz, deli gibi de özlemişiz kırılır mı? Kırılmaz...

Kırılmaz kırılmasına ama tüm gün "bugün senin doğum günün" diye doldurulan melek akşama pasta beklemez mi? E bekler...


Bu durumda kutlamayı hafta sonuna erteleyen anne minik meleğine de bir "pembe pasta" almadan eve gidemez :)



Önce koştur koştur bir yemek masası alışverişi, sonra tek ayak üzerinde akşam yemeği, peşinden kızkardeşin çürük 2. diş çekimi, oğluşun süt diş çekimi işlemleri için Diş Hekimi ziyareti ve eve varış :/

Yoğun bir hafta ve yoğun bir hafta sonu geçirdim. Cuma günü izinli olup evde 25 kişilik bir hatun grubu ile Cuma Okuması gerçekleştirdik. Annem ve arkadaşları harika bir kuran ziyafeti çektiler bize, ben de onlara pide ziyafeti :)



Varlıklarına her zaman şükrettiğim çok değerli insanlar var hayatımda, onlardan biri de papatyamdır. Bu sayfalarda sık sık adı geçmektedir :) Ama ne zaman bir şey soracak olsam, azıcık içim daralıp bir soluk alacak olsam ya telefonun diğer ucundadır ya yanı başımda. Perşembe günü de yine aynısı oldu. Sevgili Aysultan ve Papatyam'a "kızlar yarın'a ikram edecek tatlı önerin bana" diye yazdım. Sevgili Aysultan dışarıda olduğunda mailimi geç görmüş, papatyam döndü hemen, "abla şekerpare yap" diye.

Bennnnn :)) Hemde bana diyor bunu :)
Dalga geçiyor sandım, "ben senmiyim kızım, kolay birşey söyle" dedim :)

"Abla valla kolay sen bile yapabilirsin" dedi :P

Gaza geldim ya :) eve giderken verdiği listeden eksiklerimi tamamladım ama hala yapacağıma inanmıyorum, 2. bir alternatif düşünüyorum, ezbere bildiğim tatlılardan :)

Malzemeleri aldım eve gittim, annem sordu ne iş diye, "şekerpare yapacakmışım" dedim :) O bile inanmadı, valla böyle şüpheli şüpheli baktı bana :P "Hazır mı alsaydık ki "bile dedi :P Annemin en sevdiği tatlıdır kendileri (ki hatta yediği tek tatlıdır da) ama hep kıvamını tutturmanın zor olduğunu duymuş bu güne kadar da hiç denememiştim, hele ki çoğunluğunu tanımadığım 25 hatun'a ikram etmek...Tam delilik :)

Ama yok aldım ya gazı, kim tutar beni :P Millet akşam yemeği yerken ben mutfakta harıl harıl hamur yoğuruyordum. 3 kaşık bundan, 2 bardak şundan :) ha bu arada hattın diğer ucunda da Papatyam :)) Tarifi verdi de kurtuldu mu sandınız, yok yaa :P Neyse acıdım da işin sonuna kadar esir etmedim onu, sadece 1-2 soru o kadar :)


2 tepsi şekerpare için bunca laf ettim ya yuh bana :)

Neyse işte, peşimde dolaşan 3 küçük pisiciğin sabırsızlanmasına rağmen ağır ağır tatlılarımı pişirdim, şerbetledim, soğuttum ve her zaman damak tadına güvendiğim babamın karşısına dikildim. Kendim yemeye cesaret edemiyorum ama :))


Babamdan onay alınca bu sefer anneme gittim, o da "beklediğimden iyi olmuş, hazır almaktan vaz geçtim tamam :))" dedikten sonra mutfağa bir gittim ki bizim canavarlar tepsinin başında :))


Çok keyifli ve sorunsuz bir cuma, (bol bol da şekerpare tarifi yazarak geçen bir cuma tabii :P)


bol gezmeli epeyce yorulmalı bir cumartesi ve full temizlik bol uyku içerikli bir pazardan sonra işte yine yeniden iş başındayım.

Şu sıralar farklı bir telaş içinde olduğumdan hafta içi mesai saatleri daha bir değerli benim için ama bunu daha sonra yazacağım.


NOT 1: Pek sevgili kardeşceğizim hafta sonu gelme planını bu gün'e alınca kuzumun doğumgünü kutlaması da sarkmış oldu, aman çaktırmayın :) O her günü doğumgünü sanıyor :))


NOT2: Bu eteği ben ördüm :) Annemler bir süredir bende kalıyor ya, akşam yemeği, yemekten sonra kızımı görmek için koştur koştur anneme gitme derdim yok ya, eee boş duranı da Allah sevmez :)


NOT3: Bu üçayaklı şirin şey de perşembe akşamı USB kablo, flash bellek vs almak için girdiğim bir elektronik marketten sepetime düşen, çantamın vazgeçilmezidir :)

12 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bir şekerpare için bir post:P İYi de şekerparenin fotoğrafı nerdeee:) Heycanla bekliyordum:)
Ben sana dedim yaparsın diye;)

Ellerine sağlık ablaların ablası.

Püf yani benim canım görümceme öle uyduruk bir pasta cıks olmaz. Ah yakın oturcaktık da ben ona mis gibi bir pasta yapacaktım ah ah.

İyi ki doğdun minik görümcem:))

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ben de etek istiyorummmm.

Ness dedi ki...

Oh mis pastaya baak canım istedi :)
Ayrıca bu tempoya ne denir bilmiyorum. Yoğunluğunu atlat bi yorgunluk kaafesi içelim :) Şekerpare züper, etek züper, o ayaklı şey de züper. :)

Okuma varmış bi de Allah kabul etsin, dişler için de geçmiş olsun nazan'ım.
Sevgiler..

Nilgün Komar dedi ki...

canım ne güzel bir etek o öyle...
ellerine sağlık...
kaldera ya huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum...
sevgiler..

nohut oda dedi ki...

güle güle kullan çok şirinmiş tripot..bende alayım daha pratik..
allah kabul etsin okumanızıda..
sevgiler.kalderaya öpücükler

Adsız dedi ki...

nazan bağaaa etaakkkk orrrr nazan bana etakk or:p
eline saglık sekerim.pastanızdan bi centik yalamak istedim be:)

Sevtap dedi ki...

İyiki doğdun prenses.Eteğinide yerim senin ne güzel olmuş öyle ellerine sağlık canım

Cocukla Cocuk dedi ki...

nice nice yaşlar canım...etek cok şık olmuş eline sağlık

Suzy dedi ki...

Ben pek tatlı sevmem ama... o senin tatlıları tatmayı çok isterdim:) Bir de kızının yanağını çok isterdim. Yine doğum günü kutlu olsun. Bereketli çocuk ne yapsın her gün doğum günü kutlamak bundan işte annesi...
Ayrıcadaaaaa: sen etek bilem ördüüün:) Sen hamarat anne oldun:)

Adsız dedi ki...

Kızınızın doğum gününü kutlarım.Sağlıklı,mutlu,huzurlu yıllar geçirmesini dilerim.:)

KelebekGibi dedi ki...

Anlasilan ben blogalara ugramayali cok sey kacirmisim :S Bu güzel prenses iyiki dogmus. Annesi gibi cok güzel bir genc kiz olacak, ona bakinca bu aklima geliyor :P

Sevgiler

GeCe dedi ki...

marifetli hanım ben hala cesaret edemedim