10 Ekim 2009 Cumartesi

BİZİM EVİN TEMİZLİK HALLERİ :)


Bu sabah öğleden sonra ve pazar günü için programımız yoğun olduğundan temizliğimizi hızlı yapmak zorunaydık. İş bölümünde toplama + süpürme işleri bana, silme işleri paşa'ya, toz alma işleri ise Cadı'ya düştü :)


Ben kız yada erkek ayırt etmeden herkesin ev işlerinden anlaması gerektiği düşüncesindeyim. Bu sabah paşa "anne ben neden ev siliyorum" diye sorduğunda ona yaptığım açıklamada da dediğim gibi insanın kaderinde ne yazılı bilinmez. Okul için yada iş için bizden ayrı yaşamak zorunda kalabilir, evlendiğinde eşi çalışan biri olabilir, hastalık - ölüm bizler için, yalnız yaşamak zorunda kalabilir. Bir erkeğin de kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar temizlikten, yemekten anlaması gerektiğini düşünüyorum. Bundan sebepdir ki hafta sonu temizliklerimde çocuklarımın her ikisine de yapabilecekleri derecede sorumluluk vermeye özen gösteriyorum. Onları işden, mutfaktan uzak tutmuyorum.


Bir yandan temizliği yaparken diğer yandan da gideceğimiz her iki yere de (bir sonraki post'ta) götürmek için pratik bir tarif düşünüyordum ki aklıma KAKAOLU TOPLAR geldi.


300 gr bisküviyi elimde ufaladıktan sonra içersine 50 gr eritilmiş margarin, 2 yk kakao, 2 yk toz şeker ve 1,5 bardak kadar süt koyup iyice yoğurduktan sonra küçük topcuklar haline getirip hindistan cevizine dolu tabağa attım.



Kendi yaptığımın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum aceleden ama tarifi şuradan aldığım için rahatlıkla oradaki fotoğrafı kullanabilirim :)

15 yorum:

Ness dedi ki...

oy oy oy :) Benim oğlum da ev süpürüyooo :)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bide bana yakınırsın temizlik bitmedi bilmem ne diye:))
iyi iyi nişanlımın eli alışık işe:P

Unknown dedi ki...

yerimm ben omlarıı.cnm gercekten cok memnun olduum tanıstıgımıza eda saolsunn..en kısa zamanda arifini beklıorum seker.svgler
takı bloguum da www.takiyapiyorum.blogspot.com

Aysultan... dedi ki...

Ne güzel çalışkan çocukların var :)
yapsın tabii dünyanın binbir türlü hali var ...
bu toplara da bayılırım:)

Gülen Tezer dedi ki...

Ay canlarım benim :) Yerim ben onların dayanışmalarını. Neden yer siliyormuş; bak bak bak. Onların yer silmesinden, toz almasından ne olacakki, arkalarından bir de sen geçmişsindir ama işte bu yaşlarda öğreniliyor yardımlaşmak, dayanışma, hazıra konmama ve bir başkasından beklenti içinde olmama. Melek anneciğim derdiki 'öğrenin ama yapmayın'. El üstünde büyüyünce ileride zor geliyor bazı şeyler. Bu nedenledirki açıklamaların ne kadar yerli yerince, olgun ve insan değerinin altını çizen sözler. İyi anne, iyi insan, tatlımsın benim.

Gülen Tezer dedi ki...

Toplar güzel de o toplar beni de bir hayli toplar. O nedenle kendisiyleN ilgili fikirlerimden haberinin olmamasını diliyorum. Aramızdaki uzak ve seviyeli ilişki değmeyin sürsün böyle..

GeCe dedi ki...

ben de aynen senin gibi düşünüyorum ne iyi yapıyorsun öğretmekle

Adsız dedi ki...

Kolayy gelsiin :)En iyisini yapıyorsun bir insan nasıl alışırsa öyle gider sağolsun Eda da ne güzel bir şeye vesile oldu da tanıştık.
Tarif için teşekkürler yarın akşam hemen deniycem kızımın doğum günü için süper olucak çoook teşekkürler.
Kuzularını öpüyorumm :)

Gelin Ayşe dedi ki...

amanda aman ellerinede ne guzel yaki$irmiiis: )) masallah : )))
Tarife bayildim!

laleninbahcesi dedi ki...

oh senin sırtın yere gelmez artık:)))

O kakaolu toplar bizim evin favorisidir. Sevgiler hepinize

MAVİANNE dedi ki...

aferin bu güzellere
maşallah
nasıl güzel bir annesin sen
tabi ben de 2 oğlumu da mutfağa sokuyorum
yapsınlar keyiflerince
yardım da etsinler
kızı erkeği yok şimdiki zamanda
kadınlar hem işte hem evde yoruluyor zaten
erkekler de yardımcı olmalı
bravo sana

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Benim de bir kızım bir oğlum var. Üstelik oğlumun adı da Volkan:) Ben de evde bazı zamanlar iş bölümü yaparım. Zaten hep birlikte yaparken keyif te alıyorlar. Hatta oğlum kızımdan daha güzel iş yapar:)

Stil Direktoru dedi ki...

Ben bu iki meleği de taş gibi anacıklarını da tanıyor ve çok seviyorum, ayrıca o topları ben yedim hehe, tekrar sağol birtanem eli boş gelmedin bizi doyurdun Allah da seni doyursun her daim mucx

Cocukla Cocuk dedi ki...

ooo kolay gelsin eline sağlık gençlerin de...bence de doğru düşünüyorsun annesi erkek çocuklar da ev işinden anlamalı...

Tamkarışık dedi ki...

oo süper ya takdir ettim valla. Erkekleri beceriksizleştiren aslında anneleri ki senin oğlun iyi bi delikanlı olacak gibi görünüyo :))