30 Eylül 2009 Çarşamba

BADEMCİK

Küçük meleğim ara ara ateşleniyordu 2 gündür, ateşi yükseldiğinde halsiz düştüğünde ise gayet keyifliydi. CALPOL ve DOLVEN veriyorduk dönüşümlü olarak. Bir arkadaşımın doktoru, ateşli hastalıklarda tek ilaç kullanmanın havale'yi tetiklediğini söylemişti. O nedenle 5-6 saat arayla dönüşümlü olarak verdik ateş düşürücüleri. Dün akşam meleğimi annemden almaya gittiğimde boynunun ağrıdığını, kafasını çeviremediğini söyledi, çok korktum. Hastanelerin Acil servislerinden nefret ettiğim için çok minik kas gevşetici ile ovmayı, geçmezse doktora götürmeyi düşünüyordum. Biraz krem ve üzerine ılık havlu ile 10 dk sonra boynundaki ağrıdan eser kalmadı, ben de rahatladım.
Tüm gece ateşi de yükselmeyince bu sabah birazdaha rahatlamış olarak işe geldim. 08:00 de Volkan'ı uyandırmak için evi aradığımda babası Kaldera'nın ateşinin yükselmeye başladığını, yine boynunun ağrıdığını söyledi :( Derhal tekrar eve döndüm ve meleğim'i doktora götürdük. Bütün ateşimizin, boyun ağrımızın ve halsizliğimizin sebebi Bademcik İltihabı...
Doktorumuz ateş düşürücü olarak DOLVEN kullanmamızın akıllıca olduğunu çünkü boynundaki ağrı için de etkili olacağını söyledi ve yalnızca AUGMENTİN yani antibiyotik yazdı.
Eve dönerken meleğim'in istediği hamburgeri, oyuncak bebeği ve çokşeker'den bir avuç kadar çilek ve kiraz görünümlü yumuşak şekerini de aldık, neşesi yerine geldi :)
Onun yüzünün güldüğünü görünce annanesine emanet edip tekrar işime döndüm :/
Önce birşeyler atıştırıp sonra da grip aşımı oldum.
Anlayacağınız bu aralar hastalık bulutları kalıcı misafirimiz oldu ama açıkcası ben kendilerini ağırlamaktan fena halde sıkıldım. Sizlerin huzurunda aleni bir şekilde kovuyorum hepsini, "HASTALIKLAR BIKTIM SİZDEN Bİ DÜŞÜN YAKAMIZDAN YAA :/"

12 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

CANIMMM
çok büyük geçmiş olsun
minik prensese


çocuklar hasta olmasın
çok üzülüyoruz
anne olarak
hastalık ayları da geldi malesef

Allah iyilik versin

Adsız dedi ki...

çok geçmişş olsun:( maalesef bu hastalıklar çok kötü ama eminim çabuk atlatacaksınız.allah sağlık versin hepimize.sevgilerimle.

Fulyanna dedi ki...

Geçmiş olsun ya.Şu bademcik illetinin ne acı veren bir ağrı,sızı olduğunu çok iyi bilirim.Kaldera gibiykenden 25 yaşına kadar çektim :S (hoş hala çekiyorum)insanlar bademcik iltihabını basit bir üşütme olarak değerlendiriyorlar fakat iş öle değil.Boğazın yanar,bişi yiyemezsin,ellerin ayakların tutmaz romatizmaya tutulmuş gibi olursun kuzunun boynundaki ağrıyı tahmin edebiliyorum umarım ağrılarından en kısa zamanda kurtulur.Bu illet kısa aralıklarla(2 ayda bir gibi)tekrarlıyordu ben de hatırlarsan geçen sene bu zamanlar ameliyat olmuştum.Hala hasta oluyorum ama eskiye nazaran daha ağrısız ne bileyim ayakta atlatabiliyorum şükür.N. ablacığım zaten biliçli bir annesin biliyorum,takibinde olduğunuz doktorunuz da vardır ama küçük yaşta önlemini alın ben bu illetten kurtulmak için biraz geç kaldım çünkü.Geçmiş olsunnn :)

zeynepin sesi dedi ki...

çok geçmiş olsun..bu aralar herkes hasta..havalardan mıdır nedir bilmem ya..

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Ateş insanı korkuyuyo.İnşallahn en kısa zamanda atlatır sağlığına kavuşur.

Adsız dedi ki...

Canım her iki miniğe de acil şifalar diliyorum..
Sevgiler...

KelebekGibi dedi ki...

Cok gecmis olsun, cocuklarin hasta olmasi cok zor, insan kendi olmak istiyor onlarin yerine, öyle bir secenek yok maalesefki:P
Bademcik sorunu ne kadar yaygin geliyor simdi bana yaa, bu bademciklermi hassaslasti hersey gibi yoksa genetik mi...Arastirmak lazim :P
Umarim misafirleriniz hemen gitmislerdir ve hic gelmezler daha :)

Suzy dedi ki...

Of be, yeter bu minik kuşun başından gitsin bu adi virüsler artık. Saçlarımız döküldü uğurlarına bu fıstıkların. Allah bize sabır onlara da acil şifa versin bi de böyle hastalıkları düşmana bile vermesin. Çok çabuk gülücüklü videolar bekliyorum düğme burunlumdan. Çok seviyorum sizi...

Gelin Ayşe dedi ki...

Offf yaa gercekten ne bu hastalik birakmadi pesinizi. Cok gecmisolsun ablacigim.

muko dedi ki...

çok geçmiş olsun canım rabbim beterinden saklasın inş.

çatı katı dedi ki...

bi defolun yaaa rahat bırakın volkanımı kalderamı aaaa :)) kovdum hayatım ben o ps hastalıkları gelemezler bi daha :))
çoookk geçmiş olsun :( demek havaleyi tetikliyormuş aynı şurup.doğru bize de bi kere iki ayrı şurup vermişti doktor anlam verememiştim demek ondanmış..

Aysultan... dedi ki...

Canlarım benim ya yeni gördüm postunu ablacım.Geçmiş olsun minik şekere...