18 Ağustos 2009 Salı

MİLUPA APTAMİL ÖDÜLLÜ YARIŞMA -2-

Şurada bahsettiğim yarışmamızın 2. ve son haftasına gelmiş bulunmaktayız. Mail ile bana tarif ulaştıran herkeze çok teşekkürler ediyorum. İlk yazıda tarifleri gün gün yazacağıma söz vermiştim ama gelen tariflerin sahibine ait sadece isim yer aldığı blog bilgisi bulunmadığı için geri dönüp varsa bloglarını da yazmalarını istedim. Bu nedenle gün gün yayınlayamadım. 1. haftanın sonu olması sebebiyle bugün elimde olanları yayınlıyor ve oylamanıza sunuyorum. Hafta sonuna kadar gelen yorumları da sizlerle paylaşıp CUMA günü yarışmamızı sonlandıracağım.


Sizlerin oyları ile seçilen 1.ye MİLUPA APTAMİL'den çok güzel bir hediye paketi ulaştırılacaktır.


BİLGİLENDİRME

Yazının ilk yayınlandığında 1 numarada görünen SÜTLÜ İRMİK TATLISI adlı tarif Portakalagaci.com'dan çalıntı olduğu için kaldırılmıştır...



TARİF NO: 1 FATMA HN'a ait...


SÜTLÜ ERİŞTE ÇORBASI

1Kase evde yapılmış erişte
1adet milupa aptamil süt
1lt su
1yemek kaşıgı tereyag
1çay kaşıgı toz kırmızı biber
Tuz



Yapılışı
1lt suyu tenceremize koyarız kaynamaya başlayınca evde özenle kestigimiz eriştemizi atarız.Erişteler piştikten sonra indirmeye yakın 1 adet aptamil sütümüzü tencereye ilave ederiz Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatırız.Daha sonra bir teflon tavada tereyag kızdırırız,Biraz tuz ve altını kapattıktan sonra kırmızı toz biberimizi ekleriz.Ilık olarak çocuklarımıza ve misafirlerimize ikram edebiliriz.(sosu istege baglı olarak koyulabilir,benim kızım sevdigi için sosu ben çorba tenceresinin içine koyarım.)


Afiyet olsun...


Son bir not evde yapılmış erişte de olan vitaminler hazır paketlerde olmadıgı için tercihimdir.
Tüm anneler 1 yaş üzeri bu çorbayı yedirebilirler.


TARİF NO: 2 YALÇIN ÇAKAN'a ait...


Şeftalili Muhallebi (5. aydan itibaren)


1 su bardağı su
2-3 tatlı kaşığı pirinç unu (sütsüz olacak)
½ Şeftali
4-5 ölçek Aptmail 3 devam maması


Hazırlanışı

1 su bardağı su, 2-3 tatlı kaşığı pirinç unu ile karıştırılarak iyice pişirilir. Ateşten indirdikten sonra biraz soğuyunca 4-5 ölçek Aptamil 3 (Dikkat: mama toz halde eklenecek sulandırılmayacak) konulur. Üzerine püre haline gelmiş şeftali eklenir. Tatlandırmak amacı ile 1 çay kaşığı kadar toz şeker eklenebilir.


TARİF NO: 3 FAZİLET KURTULUŞ SEMİZ'e ait...


ÇİLEKLİ BALLAMA

1/2 yk kakao
1/2 çb un
400 ml Milupa Aptamil Junior
10 çk şeker
1 Vanilya
1/2 çk Mısır Nişastası
Çilek
1/2 çb Bal


Yarım çorba kaşığı kakaoyu ve yarım çay bardağı unu, milupa aptamil junior 200 ml sütle hiç topaklanmayacak şekilde özeyin.5 çorba kaşığı şekeri ve 1 vanilya da ekleyerek yavaş yavaş orta ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin. Kakaolu pudingleri hafif ısladığınız (bu şekilde ters çıkarırken kolaylık sağlıyorum ) kaselere boşaltın.
Ardından yarım çorba kaşığı mısır nişastasını ve 5 çorba kaşığı şekeri milupa aptamil junior 200 ml sütle hiç topaklanmayacak şekilde akıcı bir kıvama getirdikten sonra robotta püre haline getirdiğimiz çilekleri ve 1 adet vanilyayı pudinge ekleyip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş orta ateşte üzeri göz göz olana kadar onuda pişiriyoruz.
Aynı şekilde onuda kaselere boşaltıp soğumaya bırakın.
Yarım çay bardağı balın içine 3-4 çilek ezin ve portakal rendesi ekleyerek 10 saniye ateşte çevirin.
Önce kakaolu pudingi ters çevirerek tabağa koyunuz onun da üzerine çilekli pudingi koyduktan sonra hazırladığınız ballı çilekli sosu üzerine dökün.
Çok güzel bir görünüm için taze nane ile süslüyor ve servis ediyorum.


İki çocuğumun en sevdiği tatlı..



Bu tatlıyı kendim deneyerek buldum..

TARİF NO: 4 PAPATYAPRENSES'e ait...




ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIKLI MUHALLEBİ

1 kutu Mulipa Aptamil Devam Sütü ( 500gr)

2 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı pekmez

1 paket piknik büsküvi

1 tane şeftali

NOT: Öncelikle şunu belirtmek isterim, bizim evde bebek/çocuk olmadığı için pirinç unu ve bebe büskivisi de yok. Aslında nişasta yerine pirinç unu, piknik büsküvi yerine de bebe büsküvisi kullanmak niyetim vardı. Gerçi küçük yavruları olan annelere bebe büskivisi kullanmak yerine, evde kendi bisküvilerini yapmalarını tavsiye edirim..

Tencereye nişasta ve unu alıp çırpma teliyle karıştırın. Üzerine sütü ilave edin ve ocağın altını yakın. Kaynamaya yakın pekmezi de ilave edin. Muhallebi göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra 3-4dakika daha kaynatın ve ocağın atını kapatın. Arada bir gidip gelip çırpma teliyle karıştırın ki kabuk bağlamasın.Büsküviyi elinizle minicik parçalara kırın. Küçük kâselerin dibine bisküviyi paylaştırın. Ilınan muhallebiyi çırpma teliyle hızlıca 3 dakika kadar çırpın ve kâselere paylaştırın. Dolaba kaldırın ve biraz soğutun. Servis yapmadan önce üzerlerine iki dilim şeftaliyle süsleyin. Arzu ederseniz dilim yerine, şeftali/muz/armut püresi yapıp süsleyebilirsiniz.

Sağlıklı nesiller yetiştirmeniz temennisiyle..Afiyet olsun!

NOT :Tariflerin alıntı olduğunu düşünüyorsanız mutlaka uyarın, her ne kadar tarifi göndereni bağlasa da gerekli düzenlemeyi yaparım !

7 yorum:

kubra zeynep kara dedi ki...

ufff süper o resim ne öyle:)
ellerine sağlık. insanın canı acayip çekiyo:)
hayırlı haftalar

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ilk fotoğrafın süper olması Portakal ağacına ait olmasından kaynklanıyor Kübracım:)

Gerekli uyarıyı vs.yi yaparsın artık abla:)

http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/04/stl_irmik_tatls.html?cid=997105

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Her seferinde böyle çirkinliklerin yaşanması şart mı ama yaaa :(((
Teşekkür ederim kuzu'm.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bu lafı sevmiyorum ama: "burası Türkiye!" :(

enes39 dedi ki...

Hakeden kazansın :)

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@Enes; yok öyle "hakeden kazansın"deyip kaçmak, bu yazıyı okuyan herkez jüridendir ve oy kullanacaktır :)

LoLi dedi ki...

Tabi ki oyum Papatya Prenses'ee ;)