16 Haziran 2009 Salı

2 OKU 1 İZLE

Kitap okumayı çok seviyorum, elimdeki kitap bittiğinde kendimi boşlukta gibi hissediyorum.

Sondan bir önce BUKET UZUNER'in YOLDA'sını bitirdim, küçük küçük hikayelerden oluşan keyifli bir kitaptı ve çabuk bitti.

Üstüne ELİF ŞAFAK'ın AŞK'ını okudum. Türk Kitap Evi'nde Aşk'ın tanıtım yazısı çok güzel hazırlanmış;

Elif Şafak’ın son romanı “Aşk”, aslında bir değil, iki kitaptan oluşuyor. Bu kitap roman içinde roman, zaman içinde zaman, aşk içinde aşk taşıyor.Biri 2000’li yıllarda Boston-Amsterdam hattında, diğeri 1240’larda Semerkant-Bağdat-Konya hattında ilerleyen iki paralel öykü. Bu bir “kitap içinde kitap”.AŞK’ın hiçbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur. Başlı başına bir dünyadır aşk. Ya tam ortasındasındır, merkezinde, ya da dışındasındır, hasretinde... Bir arayış, yolculuk, dönüşüm ve aşk romanı.Aşk için değişmeyi göze alabilir misin? Sana hiçbir gelecek vaat etmeyen biri için, yani sırf şu anda aşkı dolu dolu yaşamak için geleceğe dair tüm planları ve beklentileri bırakabilir misin? Bir insanı daha tanımadan sevebilir misin?

Hem bitsin sonunu öğreneyim, hem bitmesin bu huzurlu ferah tat hep ağzımda kalsın isteyerek...

Bu kitabı her okuyanın neden mevlana, mesnevilik, sufiilik üzerine daha çok bilgi edinmeye çalıştığını, neden peş peşe mevlana kitapları okuduğunu da çok iyi anladım. Şu an ben de aynı şey için yanıp tutuşuyorum çünkü ama biryandan da kendimi tanıyorum. Birşeye hevesle üst üste sarılırsam çabuk tüketirim. Ama yakaladığım bu huzuru hor kullanmak niyetinde değilim. O nedenle araya bir ÜSTÜN DÖKMEN kitabı almaya karar verdim :) Ancak arkadaşımda olan kitabı bitirmesine az kalmış onu bekliyorum. Beklerken de Ümraniye Belediyesinin Geleneksel 5. Hikaye Yarışması'nda dereceye giren ilk 3. Hikayenin yer aldığı bir atıştırmalık okuyorum.
Her ikisi de en geç hafta sonuna bitecek kitaplar, sonra yeniden düşünmeye başlarım ne okusam diye :) İşte o zaman Mevlana yada Sufi'lik ile ilgili bir kitap okumak istiyorum.
Varmı bana bir tavsiyeniz??? (Mavianne'm özellikle senden iyi bir fikir çıkarmış gibi hissediyorum :) )

Geçtiğimiz hafta içi bir akşam Televizyonda izlenesi birşey bulamadığımız için hadi film izleyelim, ben mısırları patlatırken siz de film alın dedim paşayle babasına. Demez olaydım :) Bu tip tercihler erkek milletine bırakılır mı?

Tam bir Haluk Bilginer hastası olan babamız GÜNEŞİN OĞLU filmini alıp gelmiş. Hem de konusuna bile bakmadan, sırf Haluk Bilginer oynadığı için.

Film saçma, üstüne üstlük basit ötesi bir senaryo ve bol bol küfürden oluşan replikleren başka hiç birşey içermiyor. Film hakkında daha fazla birşey yazmaya gerek yok, saçmalıklar yumağıydı (bence) o kaaa :) İnanmazsanız bakın.

3 yorum:

GeCe dedi ki...

bende durmadan okuyorum bu aralar

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@gece; Ahh ne güzel, ben sadece serviste fırsat bulabiliyorum.

MAVİANNE dedi ki...

canım selam ne ara yazdın tüm bunları seni hep takipteyim ama kaçırmışım

mesneviyi ayıca
mevlana ile ilgili bir kitap okuyorum bu ara
şemsi anlatan da çok kitap var aslına bakarsan
secret le vakit harcamaya gerek yok Mevlana şimdi söylenenleri kaç yıllar önce söylemiş değil mi?