12 Mayıs 2009 Salı

PAZAR PAZAR PİZZA HUT

Bu hafta sonu biz yine pekde evdeydik diyemeyiz. Tamam Cumartesi Annane hastaydı, Paşa nanemollaydı ve tüm gün evdeydik ama Pazar günü mecburi çıkışlarımız oldu. Bir tanesi inşallah hayırlı olacağına inandığımız bir iş içindi ki bunu şimdi değil yarın ya da yarından da yakın bir zamanda paylaşmayı umuyorum, ama önce bi gerçekleşsin değil mi?

Ne yapayım batıllarımı seviyorum :))

Bahçemizde pazar kahvaltısı sefamızdan sonra evimizi toparladık, annanenin yemeğini ilaçlarını verdik ve evden çıktık. Paşa'ya çok yürümemiz gerekecek sen gelme istersen dedik ama ne mümkün :/

Yaklaşık olarak saat 14:00'den 18:00'e kadar kah yürüdük, kay gezindik. Öylesine yorulduk, öylesine acıktık ki eve gidip yemek yapmaya gücüm kalmadı. Kendimizi Paladium'a attık. Teyzemiz de o gün orada çalışıyordu, birlikte yemek yer onu da alır evimize döneriz dedik. Gittik, teyzemizi ziyaret edip onu yemek katında beklediğimizi söyledik ve çıktık.

Çocuklar hamburger menüde ısrar edince onlara istediklerini alıp biz de kendimizi sık ziyaret ettiğimiz yerlerin birincisine Pizza HUT'a attık.

O da ne? Yeni bir promosyon başlamış, "Çorba, sarımsaklı ekmek, makarna ve pizza'dan oluşan menü"den doyana kadar yiyorsun 10 TL. Çorbası vazgeçilmezi olan babamız için süper bir seçenekti girdik. Benim diyette olduğumu unutan eşim bir menü de bana almış. Ben sadece makarnasını yerim, kardeşim de çorba ve pizzalarını diye düşündüğüm için alınmış yemeği geri göndermedim. zaten fırsatta kalmadı ki kız kardeşim geldi.

Çorba ve pizzaları kardeşime verdim, makarnayı ben aldım, peş peşe içecekler vs derken bizim küçük cadının tuvaleti geldi. Kalktık tuvalete gittik, geri geldiğimde kardeşimin yüzü kireç gibi bembeyazdı babamız ise Rest. müdürüne ulaşmaya çalışıyordu.

Ne olduğunu anlayamadan kardeşimi dışarı çıkarttım. Kardeşim azıcık kendine gelince anlatmaya başladı. "Normalde sınırsız menü 1 kişi için düşünüldüğünden bizim 10 TL ödememek için üç kişiye 2 menü alıp sınırsız tükettiğimizi düşünen Bay mağaza müdürü masaya geliyor, elinin birini masaya diğerini kardeşimin sandalyesine koyup "Hanımefendi daha yemeye devam edecekmisiniz?" diyor ve gidiyor. Kardeşim elinde yarım pizzası, ağzında lokmayla kalıyor. Eşim şaşkınlıktan kaskatı kesiliyor. Olanı algılamaları 3-4 sn. sürüyor. Ah diyorum 2 gündür ahhh o masada olsaydım, o dingil o cümleyi kurduğu an önümde duran koca bardak içeceğimi suratına çarpsaydım ahhhh....

Ogün anneler günü, kardeşim bir anne, benim misafirim ve masada herhangi bir sorunu sessizce anlatabileceğiniz bir erkek var. Ama bu insanlıktan nasibini almayan, medeniyetle alakası olmayan, hayvan desem hayvanlara ayıp olacak mahlukat gelip kardeşimin omzunun üzerinden eğilip sanki bir tanıdığıymış gibi, özel, gizli birşey söylüyormuş gibi laf sokuyor.

Kardeşimden olayı dinledikten sonra kendimi tutamayıp restaurant'a tekrar girdim, eşimin Rest. müdüründen bir üstünün telefonunu istediğini duydum. Ondan istemesine gerek olmadığını, yarın gereken tüm yetkililerin telefonlarını benim bulacağımı, o terbiyesiz adamın yaptıklarının yanına asla kar kalmayacağını söyleyip eşimi dışarı çıkarttım.

Her birimizin sinirden elleri titrer vaziyette kendimizi bahçeye attık. Yaşanan gerginliği o anlık çocuklara hissettirmemek, hissettikleri kadarını unutturmak adına Paladium'un bahçesinde kurulan mini Lunapark'a girdik. Kaldera dönmedolap'a Volkan ise trambolin'e binmek istedi.





Kuzuları azıcık eğlendirip, tüm sinirimizi erteleyip bulduğumzu ilk taksi ile kendimizi evimize attık.



Dün eşim Pizza HUT Bölge Müdürü ÇETİN BEY'e ulaşıp yenemediği tüm siniri ile olayı anlatıyor. Kendisine bir kez de buradan teşekkür etmek istediğim ÇETİN BEY gün boyu adım adım yaptığı her harekette eşimi bilgilendiriyor. Son olarak saat 08:45 te eşimi tekrar aradı, o sırada evde olan eşim diyafonu açarak konuşmaya beni de dahil etti. ÇETİN BEY, "olayın üzerinden 1 gün geçmiş olmasına karşın eşimin üzgün ve kızgın konuşmasından çok etkilendiğini, olayın fazlasıyla çirkin olduğunu, bizimle konuştuktan sonra derhal Rest.'a gittiğini, o ........ (burda çok düşündüm siz istediğiniz kelimeyi koyabilrsiniz. dingilliği, hayvanlığı, şerefsizliği, öküzlüğü,vs...) yapan Rest. Müdürü YASİN dangalağına 1 ay, onun bir üstü konumda olup da olayda sadece seyirci kalmayı tercih eden, bizi muhatap bile almayan kılıksız diğer Rest. Müdürüne de 2 hafta uzaklaştırma cezası verdiğini, empati yaparak tüm kızgınlığımızı onlara yansıttığını" samimiyetine inandığımız bir şekilde bize anlattı.
Konuşmanın sonunda dilersek bu uzaklaştıma cezalarını teyid için istediğimiz zaman Rest'dan bilgi alabileceğimizi ve kendisinin verdiği özel cep telefonundan aradığımız bir gün eşim, kardeşim ve beni istediğimzi herhangi bir Pizza HUT Rest.'da misafir etmek istediğini de bildirdi. Değerlendirmek düşüncesinde değilim ama teklif etmesi incelikti.
O gün yaşadığımız saçmalık çok canımızı sıkmış, hatta Pizza HUT'un personel seçimleri konusundaki büyük yanlışını erişebildiğimiz tüm bilgilendirme ve şikayet sitelerine yazmaya karar vermiş olsak da ÇETİN BEY'in takdire şayan yaklaşımı ve yöneticiliğinin hatırına sadece buraya yazmakla yetiniyorum.
Sinirim geçti mi ASLA. Hala o an masada olmadığıma, o dingilin kafasından aşağı tabak bardak geçiremediğime nasıl yanıyorum bilemezsiniz...

5 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Varya bi çakardım o adama. insan müsvettesi rezil ahmak

MAVİANNE dedi ki...

canım çokkk haklısın
ne kendini bilmez densizler var şu dünyada
sinirinizin geçmemesi normal
aferin müdüre bu cezayı vermesi de güzel
gerçi anlayana
bakalım bu cezayı alan anlıyacak mı yaptığının yanlışlığını
sizi arayıp o özür dilemeli

sen canını sıkma yine de
çocuklar çok eğlenmiş baksana
öptüm seni

kubra zeynep kara dedi ki...

en güzel ve en demokratik çözümü bulmuşsunuz.böyle bir haksızlıkla karşılaştığımızda hakkımızı aramamız gerektiğine kesinlikle inanıyorum.
olayı çözüme kavuşturan çetin beyide kutlarım bu arada.

çileklisüt dedi ki...

yuh ya pizza hut gibi bir yerde hemde :/ yazdığın iyi olmuş canım hatta bunu ben de yazacağım bi ara daha fazla kişi duymalı bu rezilliği!

Adsız dedi ki...

vay hayvan herif vay >:(