28 Mayıs 2009 Perşembe

ÖMRÜMDEN UZUN İDEALLERİM VAR

Okuduğum kitapları elimde tutmaktansa değiştirmeyi tercih ediyorum. Çocuklarıma bırakabileceklerimi ayırmakla birlikte değiş-tokuş yapmak bana daha hoş geliyor. Bu nedenle sevgili arkadaşım mavianne'ye gönderdiğim zarf'a bir de kitap iliştirmiştim. Sağolsun o da bana gönderdiği zarf'a SUNA KIRAÇ'ın ÖMRÜMDEN UZUN İDEALLERİM VAR adlı kitabını eklemiş. Nasıl mutlu olmuştum görünce. Hemen başlayıp bir çırpıda bitirmek istemiştim ama yoğunluktan sebep anca bitirebildim.



Keyifle, sindire sindire okudum. Çok şey aldım, çok hesap yaptım. Ama en sonunda, o büyük aşk karşısında ...

Dün sabah serviste bitirdim, sessizce ağladım. Önce kitabı kapattım, sonra gözlerimi kapattım. Gözyaşlarım durmak istemedi, ben de bıraktım.

Düşündüm, hissettim, algılamaya çalıştım ve sonunda özendim...

Acaba dedim, acaba...

6 sene boyunca bir insan, nasıl bir aşkla hasta karısından önce kalkıp hastalığı sebebiyle onun açamayacağı muslukları gevşetmeyi, onun kavrayamayacağı diş macunun kapağını açmayı düşünebilir, onun sadece gözleri ile söylediği herşeyi istisnasız anlar ve uygular.

Tüm işini, gücünü, bütün uğraşılarını bir kenara koyup hayatını eşinde adar.

Hasta eşinin son isteğini yerine getirmemek, bağlı bulunduğu makinenin fişini çektirmemek için kıvranıp dururken, onun bu isteğinden vazgeçmesi ile yeniden doğar.
Aşk'a inanırdım, aşk olmadan evlenilemeyeceğine. Şimdi diyorum, evlendiğin kişi kendine aşık edebilmeli, hayatını paylaştığın insan aşk'ı kendi kazanmalı. Zira kolay elde edilen kolay yitiriliyor.


11 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bazen derim ki böyle büyük aşklar sadece filmlerde ve kitaplarda olur.

Oysa ben de aşkımı büyük hatta kocaman zannederdim.. Ama gerçekten öyle kolay yitiriliyor ki bazı şeyler, bazen değer mi diyorsun, bazen neden böyle oldu...

Aşkları taze tutmak dileyiğle..:)

kubra zeynep kara dedi ki...

ne büyük bir aşk

Adsız dedi ki...

Eeeenazo ask olsun
hiç benden bahsetmemişsin yuh dıyorum,bir carsamba gunuydu ben fatıh pazarına gıderken aramısdın benı söz okudugumuz kıtaplara gelmısdıkı ben sana ÖMRÜMDEN UZUN IDEALLERİM VAR tam sana göre muhakkak okumalısın demısdım hatta bendekını sana göndereyım demısdım yok bugun alırım demısdın sen
demek haklıymısım demek gercekden cok etkılemıs senı,şimdi ise sana ELİF ŞAFAK AŞK'I tavsiye edıyorum hemde en şiddetlisinden:)


SEVİYORUM SENİ
NURCAN

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@ Papatya'm; Ben de sadece filmlerde olduğuna inanırdım kuzum. Ama İnan Kıraç bu düşüncemi tamamıyle yıktı. Ne hoş bir film olurmuş İnan Kıraç-Suna Kıraç çiftinin hastalıkla mücadele zamanları.
Amiiin kuzum, öldükten sonra çare olmuyor ölmeden taze tutun :)
@ Kubra; Aşk'ın adını öylesine kirlettik ki AŞK yerine başka bir kelime kullanmak istiyorum aslında ben bu durum için ama BULABİLSEM.
@Nurcan; cano'm ben bunadım diyorum da inanmıyorsun işte :/ Doğru ya bu kitabı sen de tavsiye etmiştin bana tamamen unutmuşum. Ama kalbim nasıl temizmiş bak taa Ankaralardan geldi buldu beni :)
Aşk şu an elimde, bu akşam başlıyorum :) Ayva tatlısının üzerine kaymak misali bu kitabın üzerine de en iyi AŞK giderdi :) Doz aşımı yaparsa gel kurtar beni :PP

KelebekGibi dedi ki...

Ask konusunda gerek filmler gerekse kitaplar beni acayip etkiliyorlar..GÜzel bir kitaba benziyor, kitaplarindan biride bende evet :) Vee bitirdim aglayarak :P
Ama epeydir roman okumamistim iyi gitti, tekrar tesekkürler.
Bende ilerde evimin bir kösesinde bir kitaplik olusturmak istiyorum, simdilik birikiyor kitaplarim. Birde her aldigim kitaba o günün tarihini yaziyorum. COcuklara verilecek güzel bir hediye kitap okuma aliskanligi kazandirmak.
Sevgiler

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Sanırım gerçek bir aşk öyküsü ele alınıyor romanda. Kurmaca değil yani...

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@kelebek'im; Ben artık etkilenemiyorum kurgu olduğunu düşündüğümden, ama biliyorum ki bu kitaptaki hikaye gerçek, kişiler gerçek. Ondan bu kadar etkilendim sanırım.

Ben çocukların odasına da kendi yatak odama da birer kitaplık İstiyorum.
Ya da kendi kitaplığımı salona yapıp gece okumak için yanıma tek kitap da alabilirim. Hımm bak bu şimdi aklıma geldi :))
@RH Tufan; Yok hocam kurmaca olur mu. rahmetli Vehbi KOÇ'un 3 kızından biri olan Suna Kıraç ve Eşinin aşkı. Kitabın tamamı Suna Kıraç'ın hayatını anlatıyor ama son bölüm....

icimdeki yolculuk dedi ki...

okudugum kitaplar içinde beni aglatn nadirlerden biri..ama şimdiki aşklar çok laçkalaşmış yapay,suni..isim koyamıyorum aslında..karşılıklı iletişim çok önemli özellikede saygı.bunların olmadıgı yerde sevgide olmaz aşk da

Tamkarışık dedi ki...

böyle bir kitabı bende okumak isterim. Aşklar hep zorluklarda daha da güçleniyor. Tabi ortada bir aşk varsa...

çileklisüt dedi ki...

:( verdiğin örnekler içimi burktu ne kadar güzel insanlar var dünyada yarabbim bu ne büyük incelik böyle..

Primarima dedi ki...

Bu kitabı 2,5 sene önce okudum ben...kızıma hamileydim yatmam gerekıyordu ardıarkasına kitap okuyor 2-3 gunde bir bitiriyordum kitapları.Bu kitabı okudugumda üstüne başka kitap okuyamadım bir müddet.O kadar etkilendimki.O sesin yok olması, o hastalıgın gelmesı, o ellerın ayakların yavas yavas tutmaz olusu ve o kocanın sevdası...çalışkanlıga ne demeli... o evlada ne demeli?