9 Mayıs 2009 Cumartesi

GEÇ KALMIŞ KAPALIÇARŞI

FOTOĞRAFLARIN ÜZERİNE TIKLADIĞINIZDA KOCAMAN OLUYOR :)

Hani size Arkadaşım, sırdaşım ASLI'm geldi demiştim ya. Yarım gün çaldık kendimize, bol bol gezdik, kapalıçarşıya gittik demiştim ya. O fotoğraflar elime yeni ulaştı :/ Valla :))

Olsun er yada geç bu hatıramızı da buraya not düşmek şart. Malum, bu beyin arızalı gibi geçmiş zamanı siliveriyor :) İlerde hatırlamak gerek, hatırlayıp mutlu olmak :)
Haremden bindik vapurumuza, 2 kişiye 5 simit ile :) biliyorduk ortaklarımız olacağını ve oldu da. Tamam biraz simit yardımıyla oldu ama olsun :P
Ya ASLI biz vapurdan iner inmez tekrar simitçiye mi girdik ben mi öyle hatırlıyorum ? :P
Ben vitrinlere o kadar dalmışım ki bi ara ASLI'mı bırakıp uzaklaşmışım :) O beni ben onu derken birçok fotoğraf çekmişiz. Işıl ışıl fenerler, nargileler, kuyumcu vitrinleri, renk renk kumaşlar derken insan nasıl kendini kaybetmesin ki?
Kapalıçarşı esnafının yüzünü bi turistler bi de doğudan alışveriş için İstanbul'a gelen aşiret hatunları güldürüyor diye tahmin ediyorum. Kumaş dükkanlarında gördüğüm top top kumaşlar, Kuyumcunun bize AŞİRET TAKILARI diye tanıttığı şu göz alıcı şeyler pek de İstanbul ahalisine hitap edecek türden görünmüyor baksanıza. :)
Birbirine bağlanan o kadar çok sokak, birbirinin tekrarı gibi o kadar çok dükkan vardı ki bir ara başımız döndü. Ding Dong Kahve molası :)
Yakıtımızı aldık, geziye devam :) Şu işlemeli keçe çizmelerin önünde kalakaldım. Neden fiyatını sormak aklıma gelmedi ki :/
Üzerinden zaman geçince hatırlamak ne zor oluyor :/ Sanırım daha sonra Ortaköy'e gitmek üzere TRAMVAY'a bindik. Önce bir turşusuyu molası ve Ortaköy'de kumpir faslı. Ama hava öylesine soğudu ki açıkhavada yemeyi göze alamadık. Şu üstteki üç fotoğrafı çektiğimiz çok hoş ve sakin mekanın ikinci katında sadece Aslı ve ben vardık :) Rahat rahat kumpirlerimizi yedik, güldük, sohbet ettik, fotoğraflar çekindik, dekorasyonu inceledik ;)
Unutmadan ekleyeyim ilk fotoğraftaki bilekliğide kızıma aldım. Yok ben almadım Aslı aldı. Tam ben alıyordum ki Aslı ödedi. Heh şimdi oldu :P Bir güzel karnımızı doyurduk, ısındık ve kendimizi sahile attık.
Mis gibi deniz havasını içimize çektik, rüzgarla bol bol üşüdük, doğal taş üzerine boyamaları inceledik ve artık dönme vakti. E akşam oldu çocuklar bekler değil mi :)

4 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bir kaç saat sonra ben de ordayımm! :)
Neden biliyor musunn,lila gül aramaya gidiyorummm:) İçime dert oldu,bulucam bulucamm! (eflatun olmaz ma peke:( )

Canım kumpir çekti yahu:)

Hayatın Ressamı dedi ki...

neredeyse 2 sene oldu istanbula gitmeyeli.nasıl istiyorum nasıl oralarda olmayı bende .ben kapalı çarşıya hiç gitmedim bu arada orayı ve mısır çarşısını çok merak ediyorum.

Unknown dedi ki...

fotolar süper çıkmış adeta usta bi fotoğrafçının elinden çıkmış gibi

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@papatya'm, Ah canım benim sorunu geç gördüm özür dilerim. Ya bu kadar dert etme mürdüm kadar koyu olmasın yeter :) Oyy yazık içine dert de etmiş :) Gel cicişim ısmarlayayım sana kumpir aşk olsun :)
@sihirlieller; Canım benim blog gezecek kadar iyi olmana çok sevindim. Kimseye söyleme ama ben doğma büyüme istanbulluyum ilk defa gittim :( ne ayıp bana değil mi? Olmadı işte kısmet :)
Gubuş iyi olsun inşallah yaza gelirsiniz belki ne dersin?
Keşke gelebilsen, doya doya gezdirebilsem sizi. (İnşallah)
@Çİlekli'm; Ben çektim ben çektim :)))) Ama ASLI'nın makine süperdi çilekli'm yaaa offf :))