28 Mayıs 2009 Perşembe

ÇİLEKLİ TAVUK GÖĞSÜ

Belki iki gündür yazmıyorum ama bizim koşturmacalarımız son hız devam ediyor. Dün akşam salonum boyandı ancak eşim ve kardeşi geç saatte bitirdikleri için fotoğraf yok :) Kuzu'nun odası için tül aldım. Dün akşam bi ara gidip tek parçasını takıp boyunu denedim, fena değil gibi.



(Fotoğraflar gece karanlığında ve bataryanın son demlerinde :/ )

Hani geçenlerde paylaştığım bir yazıda mutfak dolaplarımın mavi kapaklarını beğenmediğimden şikayet etmiştim ya, sevgili GE-CE yorumunda "kendinden yapışkanlı bir kağıt ile kaplayabilirsin"demişti. Dün akşam eşimden bana denemek için 1 top bu kağıtlardan almasını rica ettim. Fazla vakit ayıramadım ama şöyle bir baktım da fena durmayacak gibi :) Minik bir parçayı da yapıştırıp bıraktım. Bu akşam gidip çıkarttığımda kapaklarda herhangi bir sorun olmuyorsa kaplamaya karar verdim :) Çok teşekkür ederim GE-CE.




O koşturmaca arasında pazartesi günü aldığım çileklere Kaldera'm kiraz, paşa'm ise kayısı sevdası yüzünden dönüp bakmamışlar bile. Allahtan bir ara çocuklara yapmalıyım diye sevgili SARI MUTFAK'ın Çilekli Tavuk Göğsü tarifini print alıp eve götürmüştüm. (Malum şu sıra internet bağlantımızı nakil için kestirdik ama ben beğendiğim tarifleri mutlaka arşivliyorum:) Hemen aklıma geldi ve iki ev arasında mekik dokunan dar zamanda ortaya bu çıktı :)




Tarif aramayın boşuna, kapı şurda :) birtabak.com

9 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

O yapışkanlı kağıtları dolablarının içine de yapıştır ablacım. Acayip rahatlık sağlıyor insana. Hem temizliği rahat, hem misler gibi.

Bi de dolablara yapıştırırken iki kişi olursanız daha rahat edersin, hava kabarcıkları oluşmaz.

Kolay gelsin şimdiden:)

Çilek soslu tavuk göğsü de ye beni diyor yani:)

Unknown dedi ki...

of offf!!!
borcamına gurban ablaaağğğm! :) ne güzell ne güzelll o tavuk göğsüüü :D
en sevdiğim tatlıdır çakması hıhı :)

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@Papatya'm; içleri için de kareli cinsinden birşey düşünmüştüm kuzum. Dışını bi halledelim de inşallah :) Tek kişi hayatta beceremem zaten :))
@ SM; Çok kolay be kardeşlik, bak tarife sen bile yapabilirsin yani o kaa kolay :)

esraycr dedi ki...

Ellerine sağlık ablacım,nefia görünüyor tavuk gögsün,çileklisine de ilk defa denk geldim..
bence hiç fena fikir değil mutfak dolaplarını kaplamak..

şirinem dedi ki...

Evet bu kağıtlar gerçekten de çook kullanışlı beğenmezsen sök yenisini tak :) tavuk gögsüde muhteşem bu kadar iş arasında tebrikler arkadaşım :)

bi dost dedi ki...

difix iyi fikir olmuş, bizim dolap içleri de onla kaplı ama çıkarınca noluyo diye hiç denemedim :D

o çilekli muhallebi de, muhallebisi biraz farklı olarak tarafımdan feci güzel yapılır, zira special'im olarak tarihe geçmiştir :P çilek yokluğunda dr oetker meyveli sosla da güzel olur.

ellerine sağlık:)

GeCe dedi ki...

canım yapışkanlı kağıtlar güzel ama bence hepsini tüm kapaklara uygulama çok karmaşık görünebilir çünkü seninki desenli bence bunları üst kapaklara yada sadece altlara, içindeki renkten (krem galiba ) yada uyumlu bir rengi diğer kapak grubuna uygulayabilirsin

benim dediklerim daha farklıydı düz renklerde ve mutfak dolabı gibi görnüyorlardı bak sana mail atıcam resmini

Cocukla Cocuk dedi ki...

tatlı nefis gorunuyor, dolapların kapladıktan sonra da görmek isteriz..kolay gelsin

çileklisüt dedi ki...

ya sen ne güzel bi annesin böyle :))