30 Mart 2009 Pazartesi

MART = GEZME :)

Mart ayı'nın 2. haftasonu İstanbul'un diğer ucunda oturan Amcamız bizi ziyarete geldi.
Havada yağmur, kar olmamasını fırsat bilerek parka gittik.


Biraz oynadıktan sonra birer çay molası verdik. Yanımızda getirdiğimiz un kurabiyeleri ile kuşburnu çayına bayıldı kaldera. Bu zamana kadar kahvaltılarda meyvesuyu yada süt tercih eden cadı artık kuşburnu diye ısrar ediyor :)

Akşam yemeğinde tavuk diye tutturan babayla, sebze diye direten annenin fikirleri birleşti ve tavuklu mantar yemeği yanında tarhana çorba ve mısırlı pirinç pilavı ile tüketildi :)



3. hafta sonu havanın daha güzel, rüzgarsız olmasını fırsat bilerek Piknik'e gidildi.

Uğur Mumcu mahallesi tarafında göl, orman, temiz hava üçlüsüne kendimizi sabahtan attık. Önce süper bir kahvaltı ardından lunapark eğlencesi ve yürüyüş, en son da mangal keyfi ile günü bitirdik.


Teyze Nesli, kuzen Arda (teyzeoğlu) ve kaldera :)

Volkan çadırın dışında mangal ateşi ile meşgul.


Ben açık alanda yeme-içme konusunda biraz takıntılıyım. Etrafımızda birileri varsa imrenmesinden (zeytin ekmek bile olsa...), canının çekmesinden korkan, kul hakkına girmiş olmaktan kaçan bünyeden sebep pek rahat edemem. Bu nedenle bu 3-4 seferdir gittiğimiz mekan benim için biçilmiş kaftan. Çünkü küçüklü büyüklü çadırlar yapmışlar. Şeffaf naylonlarla (ama üst resimde de göründüğü gibi içeriyi göstermeyen buğulu bir yapısı var) kaplanmış içerisinde ister yerde, ister masalı oturma alanları bulunan küçüklü büyüklü birçok çadırdan mevcut, orman kenarında ve içerisinde çek çeşitli oyuncaklar barındıran bir de lunaparkı olan bir temizhava alanı burası. Yani hepimiz için ideal. :)


Henüz havalar tam ısınmadığından Lunapark gayet sakindi. Bu durum en çok bizim işimize yaradı :)


Nadiren güzel anlaştıkları zamanları belgelemek gerek :)


Paşa'nın resim dersi ödevi patates baskı ile hazırlanacak kıyafetdi. Babası farklı desenler deneyelim dedi ama o ismini yazmakta ısrar edince babaya da kuzu kuzu harfleri hazırlamak düştü :) Okulda yapılacak defilede giymek için çok heveslenmişti ama defile iptal oldu :/ Belki 23 Nisanda demiş öğretmenleri, heyecanla bekliyor.


Ve bu hafta sonu; Cumartesi günü çalışan babayı öğle yemeği saatinde ziyarete gittik. Volkan Pizza Hut' DipSOS pizzasından yemek isteyince kırmadık. Yanında ayran olmak şartı ile (BOYKOT'a devam) kendimizi Bağdat caddesindeki Pizza Hut'a attık. Bekleme sırasında sıkılan Volkan babasıyla "el kızartmaca" oynamaya kalkınca küçük cadı fazlasıyla kıskandı :) 2 sn. hareketsiz yakalayamadığımda fotoğraflar da böyle çıktı :/

Bu arada DipSOS pizza hakkındaki düşüncelerimi SİMTO gayet güzel özetlemiş.

Hem de ispatıyla :)


Bu bakışın tek sebebi abisinin telefonu ile oyun oynamaya çalışan cadıya "Kızım bir saniye bana bakarmısın?" demem :))


Ve o akşamın menüsünden Ispanak Borani...
Öğlen hamur yenmişse akşam sebze şart :)) ve tüm tariflerimiz www.birtabak.com 'da.

Sanırım bu kadar ben yine yoruldum :)
Arkası yarın :P :))








2 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

aman da aman ne gezmeler yapmışsınız öyle
fotolar muhteşem
bayıldım
ikisine de
allah bağışlasın
güzel günler diliyorum

fatma dedi ki...

bencede yeter.dinlerken yorulduk.iyi haftasonu olmuş.baharı özledik yaa....sevgiler.