13 Mart 2009 Cuma

MAHARET AKAR OLDU PAÇALARIMIZDAN 3/11/2008

Efenim malumunuz birtabak.com hayatımıza girdiğindenmidir, havalar serinledi gezmelerimiz seyreldiğindenmidir şu aralar mutfak tezgahının başında alıyoruz soluğu sıklıkla. Elimizden öyle süslü şeyler gelmesede, fotoğraf makinemizin yokluğundan her yaptığımızı resmedemesek de akşam ne pişireceğim kurtlarını beyninde sıklıkla misafir eden kardeşlerimize karşı yüklendiğimiz sorumluluk gereği cep telefonumuzun fotoğraf çekim kalitesinin elverdiğince paylaşalım yaptıklarımızı istedim.


Hafta içi bir akşam ıslak kek yaptık. Kuzulara göstermeden hazırladığım ve yatma hazırlıkları yaptıkları sırada ortaya çıkarttığım bu yoğun çikolatalı nefis tat çocukların evin içinde dans etmelerine sebep oldu :)


Pazar günü paşam’ın tatlı krizi tutunca değişik birşeyler yapalım istedik. En yakın markete kendimizi atıp eksiklerimizi de tamamladıktan sonra AŞURE pişirdik ‘ilk defa’. Ev ahalisi tarafından pek bir beğenilerek tüketildi.



Geçtiğimiz hafta pazar kahvaltısında epeydir yapmadığım akıtma vardı soframızda. Çocuklar reçel ve nutella ile tükettiler ben peynir, salatalık, domates üçlüsü ile.



Tatlı ile çok fazla arası olmayan ben (hal böyleyken bile son zamanlarda fazla kilo aldım derhal çaresine bakmam gerek bu arada :() bu hafta pazar sabahı yaptığım gözlemeleri de yine vazgeçilmezim salatalık, domates eşliğinde tüketirken, kaldi’nin patatesli gözlemesine bile reçel sürmek için verdiği uğraş görülmeye değerdi. Biz ne kadar kuzu bunlara reçel sürülmez dediysek tatlı cadıya o kadar kıymetli geldi bu reçel sürme işi ve tabii kazanan o oldu :)

Ve öğle yemeğinde yumurtalı karnabahar kızartma. Karnabahar’ın yağ, limon, tuz ile karışımdan oluşan klasik salata sosuna batırılarak tüketilen çiğ hali de dahil her şeklini sorgusuz sualsiz yiyebilen bir anneleri olduğundan sebep kuzular da sıklıkla bu sebze ile haşır neşir oluyorlar. Bu pazar da aynen öyle oldu :D




































Kereviz salatasını annenin yoğun ısrarları sebebiyle yemeye başlayan ama yemeğine katiyetle hayır diyen ev ahalisine son bir sürpriz daha. Patatesin içine saklanmış kereviz. Kokusu ise dereotu sayesinde bertaraf edildi. Limon sıkılarak bir güzel herkeze yedirildi :)












Sanırım bu kadar yeter. Bu hafta sonumuzu ise başka bir yazıda anlatalım. Bu resimler iyi hoş da hani tarifleri diyecek olan dostlar; sizi bir zahmet http://www.birtabak.com/ mekanımıza alalım. :)






















YAZININ YORUMLARI












hussoloji
Yeni blogunuz hayırlı olsun sanırım wordpress’e geçiş yapmışsınız












fulya
Hayırlı geceler valla Kaldera aplam ya isim kaldera diil ama ne bugüne kadar nie sormadımki ayy abala ya gece gece karnıbaharsalatsı canım çekti yani kızartması başta tabi benim uğruna ölceğim 2 sebzeden biri karnıbahardır herşeyine bayılıyorum ben yaaaa offf canım çekti:) diğerleride çok güzel ellerine sağlık












kalderavolkan
@ Hussoloji; Blogcu’nun gözü kör olsun O yerinde saymaya devam ettikçe benim gibi en beceriksizine varana kadar herkez kaçar böyle işte.
@Canım, Kaldera kızımın ismi volkan da oğlumun Sen bana kısaca NAZ diyebilirsin Karnıbahar sevilmezmi yaaa. Gel birgün sana ellerimle hazırlayayım.












mavianne
aman da aman neler yapmışsınız böyleellerine sağlıkçok lezzetli görünüyor herşey












Erdal ERDOGDU
işte birtabak.com böyle içinizde ki yemek canavarını dışarı çıkarmaya da yarar…












kalderavolkan
@ mavianne: Tşk ederiz efendim )
@ erdal : Öyle oldu valla kardeşlik. Bu aralar senin canavar uyuyor galiba )

Hiç yorum yok: