5 Mart 2009 Perşembe

OĞLUM KARNE ALDI 27/1/08

Benim esmer yakışıklısı oğlum cuma günü milyonlarca öğrenci gibi karnesini aldı. Türkçe, hayatbilgisi, matematik dersleri 4 diğerleri ise 5. Yalnız öğretmeninin notuna dikkat " Derslerinde daha başarılı olmak için davranışlarına dikkat etmelisin"

Hayır, oğlum çok yaramaz yada sorunlu bir çocuk değil, sadece haksızlığa gelemeyen ve ani çıkışlar yapan bir ASLAN erkeği o kadar. Hırslıdır, kararlı olmasa da düşüncelerinde esneme payı zayıf bir çocuktur. Okuduğunu yada dinlediğini çabuk kavramakla birlikte dikkat dağınıklığı yaşar. En önemlisi de sabırsızdır. O 45 dakikalık ders süresi ona fazlasıyla uzun gelir. 1. sınıfta dersin 20-25 dakikalık bölümünü ayakta geçiridi. Sağolsun 1. sınıf öğretmenimiz fazlasıyla tecrübeli bir öğretmen olduğu için ayakta olmasının dersleri dinlemesinde sorun teşkil etmediğini fark edince oğlumu arka sıralara yakın bir yere alıp ayakta dinlemesine izin vermişti. Hatta çok sıkıldığını, dikkatinin dağıldığını farkettiğinde 3-5 dakika sınıfın dışına çıkıp koridorda birkaç dakika zaman geçirdikten sonra sınıfa girmesine müsaade etmişti. Ama şimdiki öğretmenimiz dikkat dağınıklığını, ciddi durulması gereken zaman uzasa da dersin önemini kavraması, sorumluluklarını yerine getirme bilincinin yerleşmesi için bu müsamahaların artık kaldırılması gerektiğini istediğinde oğluşum biraz zorlanıyor. Bu da ister istemez davranışlarına yansıyor, bu not da onun için. II. dönem ortalaması 4 gelen notlarımızın yükselmesi ve öğretmeninin düştüğü bu notun yerini daha güzel bir cümleye bırakması için çalışmalara başladık.

İçeriğinde oyun, dinlenme, bilgisayar saati, TV saati, İnternetten test çözme, geçen dönem işlenen konuların tekrarlanması, kitap okuma, özet çıkartma, yazıyı güzelleştirme çalışmalarının da bolca yer aldığı düzenli bir program hazırladık. Şimdilik programa uyum da sorun yaşamıyoruz hatta fazlasıyla hevesli bile denebilir. Böyle devam ederse okul zamanının başlaması ile birlikte yeni bir program daha oluşturabiliriz.




YAZININ YORUMLARI


Yazan: www.alivesitesi.com/ Tarih: 30/1/2008 Konu: Sorun Yok Dikkatlice okudum. Her şeyiyle sağlıklı bir çocuk. Siz onu psikolojik olarak çok sağlıklı ve de çocuk doğasına uygun yetiştirmişsiniz. Benim yazınızdan çıkardığım sonuç bu. Bana sorarsanız sakın notlarını yükseltmek için çalışmayın. Notları fazlasıyla iyi. Asıl yapmanız gereken şey dersleri sevmesini sağlamanızdır. en verimli çalışma metotlarını araştırıp bulun ona öğretin. Böylece Derslerine daha iyi çalışır, her şeyi daha iyi anlar. Ama sakın notlarını problem etmeyin. Öğretmenler ne derse desin. Önemli olan çocuğun derslerde öğrenmesi gereken konuların ne olduğunu iyi bilmesidir. Not üzerine odaklanırsanız onu ezberciliğe alıştırırsınız. O zaman düşünmeyen sorgulamayan bir yaratık haline getirirsiniz onu. Allah korusun. Notları kafaya takmayın bırakın çocuk bilinçlilikle neyin ne olduğunu öğrensin kavrasın. Öğrenmenin keşfetmenin zevkine varsın. Bunun için okulu sevsin, bunun için derslerine çalışsın. Yüksek not almak için değil. Bu yazdıklarım yerine gelirse zaten notları yüksek olacaktır. -------------------------------------------------//--------------------------------------------- Yazımdan yanlış anlatmış olabilirim, notlarının yeterli olmadığını düşünmüyorum yerden göğe kadar haklısın. Sadece amacım gelecek sene yani tüm okul yaşamının temelini olşturacak 4. sınıf ve üstüne sağlam bir temel hazırlamak. Yoksa not almak için yarışırsa söylediğin gibi ezberci bir yarış atından farkı olmaycak. Zaman ayırdığın için teşekkür ederim değerli kardeşim...Senin düşüncelerin benim için her zaman önem taşır bilirsin...Düzenleyen KALDERAVOLKAN gün: 30/1/2008 saat: 12:07
***
Yazan: acelyasacide Tarih: 28/1/2008 Konu: karne maşallah benim oğlumaaaa. hem yakışıklılığına hemde karnesine.

Hiç yorum yok: