Mesela mantarlı taşlık yapıyorum,
*1 kg taşlığı güzelce temizledikten sonra süzüyorum, mantarları, soğan ve domatesleride doğrayıp hepsini kızdırılmış ve yağlanmış tencereye sırayla alıyorum. Onlar önce bolca sulanıp sonra pişmeye kapağı açık olarak devam ettiklerinde o bütün sularını geri çekiyorlar ve böylece pişme işlemi tamamlanmış oluyor. Ateşten almadan önce üzerine tuz ve kekik ekliyorum işte o zaman da süper oluyor :)
Meselaa etli + sebzeli bohçalar yapıyorum.
* Yemek yapmaya başlamadan 1 saat önce ince kıyılmış etlerimi zeytinyağı ve istediğim baharatlarla hazırladığım sosda bekletip yumuşatıyorum. Sonra o etin üzerine patlıcan, kabak, patates, havuç, kereviz ekleyerek bir güzel karıştırıp yağlı pişirme kağıtlarına birer porsiyon olacak şekilde paylaştırıp paketliyor en son da bir bardak su koyduğum fırın tepsisine dizip pişiriyorum, bomba oluyor :)
* 1 pk baklava yufkasını alıyorum. Tezgahın üzerine 1 kat yufka üzerine süt + sıvıyağ karışımı 1 kat daha yufka ona da süt + yağ, 1 kat daha yufka üstüne süt + yağ derken 4 kattan sonra ister patates ister peynirle hazırladığımız harcı koyup üstüne 4 kat daha yufka + süt + yağ yapıyoruz. Sonra bu yufkaları istediğimiz kalınlıkta sarıp tepsiye alıyor, yumurta sarısı ile renklendirdikten sonra da fırına atıyoruz. Bu ise mükemmel ötesi oluyor :)
Şeftalilerin (artık mevsimi bitti şimdi sırada elma var : ) kabuklarını soyuyor, çekirdeğini çıkartıyor, göbeğine 1 tatlı kaşığı şeker koyduktan sonra fırına veriyorum. O şirelenip kızardıktan sonra çıkartıp ılımaya bırakıyorum. Servis edeceğim zamanda üzerine bir kaşık dondurma koyuyorum, işte bu da son nokta oluyor :)
14 yorum:
Zaten öylesin bebem benim yağlı kağıdı balık da denerdim hep deneyeyim bunu da
ben de tam dicektim bu tarifler pek bi tanıdık geliyo diye :D
geçen mor kuzu bana heycanlı heycanlı diyo ki, N. abla sana gelin kuzum yazmış,hayırdır bişimi var :D
açıkla şu muhabbetide bari :P
mımmmm harika gözüküyorlar vallah marifet hanım :)
bu arada imzanı yarın göndericem adresi bana mail atarmısın?
karabidikim@yahoo.com.tr
oy oy oyyy masalllah : )))
Sen iyi bir ev hanimisin nefis gorunuyor : )
olursun tabii maşallah :) bizde o kadar yemek sadece misafir gelince pişer hehehehe :)) bende tembel hanım oliim bari :)
Ellerine sağlık herşeyi geçtim ama böreğe ağzımın suyu aktı resmen hiç dayanamam süper ötesi görünüyor.
En kısa zamanda deneyeceğim.
Bu arada ben kakolu topları yaptım ama ne alakaysa 1,5 çy bardağı yerine 1,5 su bardağı süt koyunca :))))) değişik bir tat oldu yaydım tabağa öyle yedik.Bu akşam tam tarifi deneyeceğim bakalım kaç adet çıkacak Kızımın doğumgününe tarifi çoğaltıp yapıcam da :) şimdiden tekrar merciii.
@SD; valla lokum gibi oluyor kuşu mutlaka dene :)
@Papatya'm; Sen olmasan ben ne ederdim gelin kuzum :) Merak eden kapımı çalsın :)
@Karabidikim; Ahh nasıl 4 gözle bekliyorum bilemezsin :)
@Gelin ayşe'm; ahh nerde gülüm ama inşallah :)
@Çatıkatı; ben bu fotosu olanları tek günde pişirmedim canım ama hafta içinde pişirdim :)
@Chido's; Hemen tarif baktım acaba süt miktarını benmi yanlış yazdım diye :) Valla ogün benim getirdiklerim yaptıklarımın 1/3'üydü, 2/3'ü öğleden sonra kahvesine giderken başka bir arkadaşa gitti :)
of of offff
ne bunlar böyle
yaaa marifet hanım süper olmuş
ellerine sağlık
çocuklar ne sevmiştir
Çok güzel görünüyor valla eline sağlık her şey.Baklavalık yufkadan börek nasıl çıtır çıtırmı denesemmi bende?
Canım birde bişi soracam sana benimde oğluşumun sitesi var benim de yemek sitem var bakarsan eğer bir ara görürsün.Şablon sitelerini dolaşıp tema kaydetmekten gına geldi işe yaramıyor çünki.Hata veriyor olmuyor vs.Halbuki fotoşop filan da yaparım beceriksiz de değilim.Bir bu şablonda xml şablon hikayesinden yapamadım gitti.SAna da gece yapmış şablonunu.Acaba ücretlimi ki bende rica etsem yaparmı.Oğluşun eski arka planı yeni ekleyim derken gitti.Sade beyaz kaldı.Halbuki önceden kopyala yapıştır yapmıştım yemek sitemde de var görürsün.Ona karışmıyorum artık yeni site açtım denemek için ordan.Winrar da indirdim ama olmuyor.
Canım yaa herkese cevap yazmışın beni unutmuşun aşkolsun:(
@Şenay; Canımsın lütfen kırılma, dün yorum yazdığım arkadaşlara da açıkladım, 2-3 gündür yorum yazma sayfalarını açamıyordum, kitleniyordu. Birçok arkadaşımın yazılarını, kendi yorumlarımı da okudum ama yazamamıştım. Affet :/
Sitene baktım çok çok güzel senin ellerine sağlık ve görünen o ki senin blog işinde bilgin benimkinden çok fazla :) ben hazıra kondum. Sağolsun GECE onca iş yoğunluğunun arasında beni kırmadı ve bu güzel sayfayı yaptı, hiçbir ücret de almadı. Ama halen aynı şekilde yapıyormu bilemiyorum.
Benim bildiğim 2 melek var bu işi yapan biri GECE diğeri de STİLDİREKTÖRÜ Edi'm dir. Sorularını onlara ulaştırabilirsen eminim her ikisi de sana seve seve yardımcı olacaklardır.
Sevgi ile :)
Canım saol genede gönlümü aldığın için buda önemli;)Ben bu sayfadaki benim üstümdeki yorumları görünce ona demiştim ama aslında onların tarihine baktım yorumu yolladıktan sonra meğer onlar önceymiş.
Burdaki yorumundan yani.Neyse sağlık olsun.teşekkür ederim cevabın için.Stil direktörü veya geceye başvuracam saol buun için de.Aslında nette gezerken stil direktörünü de görmüştüm sonra kaybettim kimdi unutmuştum sen deyince baktım oymuş.
Baklavalık yufkayla börek nasıl milföy gibi çıtır çıtır mı oluyor.?
@Rica ederim ne demek :) Evet milföy kadar kabarmasa da çıtır çıtır ve incecik yapraklı hoş bir börek oluyor. Yaparsan şimdiden afiyet olsun....
Geldim,buraya kadar olanları bir çırpıda okudum,kapı çalıyor öpüp kaçtım
Yorum Gönder