30 Haziran 2009 Salı

KISA KISA






Hani sizlere TAP'dan bahsetmiştim ya işte benim kutularım dün elime ulaştı. Yorumlarda da yazdığım gibi ne kutulara ne de kargoya ücret ödemedim.
Varil görünümlü olanı şirketime, kutu olanı evime koydum.
En üstte gördüğünüz mini kese kağıdı şeklinde atık pil toplama torbalarını da katlayıp çantamda taşıyorum.
******************** / ************************* / ***********************
Tanıştırayım evimizin yeni sakini :)



Annem getirdiğinde uçları hain bir kuş tarafından kırpılmış 3-5 yapraktan oluşmaktaydı. Çok kısa bir zamanda hem kendini toparladı hem de bize renkleri muhteşem bir çiçek verdi. Şimdi balkonumda bulunan yemek masamın köşesini süslüyor. Çiçeğin kadifemsi, yumuşacık, dokunmaya doyulmayan bir yapısı var. Malesef adını bilmiyorum :/

********************** / ************************* / ***********************
Birkaçgündür domateslerimden bahsetmiyorum diye onları unuttum sandınız değil mi? :)
Aslaaaa....
Boyları yeterli seviyeye ulaştığı halde kökleri çok sıkışık olduğu için çiçek açamayan fideciklerimi cuma günü Peyzaj Mimarı bir arkadaşımla birlikte yeni ve ferah topraklarına kavuşturduk.
3 kocaman saksıyı onun balkonuna, 7 küçük saksıyı da kendi balkonuma koymak suretiyle artık 2 ayrı balkonda domates yetiştiriciliği yapar oldum :)
Satışını yapacağımdan şüpheniz olmasın :PP
********************** / ************************* / ***********************
Cumartesi günü onca koşturmacadan sonra gece 03:15'de teyzemde yattık ve ertesi gün Alibeyköyde oturan dayı kızının oğluşu için okuttuğu sünnet mevlüdüne katıldık.
Yanımızda başka elbisesi olduğu halde gelinliğini giymek için iki gözü iki çeşme ağlayan kuzucuğu kıramadım, sağolsun o da beni üzmedi ve mevlüt boyunca abisi gibi yazı yazarak oyalandı.
Maşallah barekallah, seviyorum kuzularımın beni üzmeyen, girdiğim ortamda yüzümü kızartmayan hallerini :)

11 yorum:

Adsız dedi ki...

YAKLASIK 1 AY ÖNCE GELDİ BENİM KUTULARIM,FAKAT VARİL GİBİ OLAN BENIM GÖZÜME COK BÜYÜK GELDİ. GEREKSİZ BİR YATIRIM DİYE DÜSÜNÜRKEN TAP'IN ADRESİ GÖZÜME İLİŞDİ BİZİM EVE COK YAKIN DİYE GECEN PERSEMBE GUNU ÖGLE YEMEGI ARASI İŞDEN CIKDIGIM GİBİ TAP!A GİTTİM. HEM ELIMDEKI VAR OLAN ATIK PİLLERİ TESLİM ETMEYE HEMDE YENİ FİKRİMİ SUNMAYA.YETKİLİ İLE GÖRÜSTÜRDÜLER İNSANLARIN BU VARİLİ UZUN SÜREDE DOLDURAMAYACAKLARINI HATTA VE HATTA BU VARİLLERİ PİL TOPLAMAK ICIN DEGILDE BASKA AMAÇ ICIN BILE KULLANACAKLARINI SÖYLEDIM. BOYUTLARI KÜCÜK VE DAHA FAZLA VARİL ÜRETMELERİ DAHA MANTIKLI GİBİ GELMİŞDİ BANA,ZİRA BİR ŞİRKETTE 1 VARİL OLACAGINA HER KATTA BİR VARİL OLURSA TOPLAMANIN DAHA KOLAY OLACAGINI DÜSÜNDÜM(ÜST KATTAKİ KUTUYA KİM GİDECEK AYAGIMIN DIBINDEKI ÇÖPE ATMAK DURURKEN)Nİ BİR COK İNSAN DÜSÜNEBILECEGINI SÖYLEDIM YETKILIYEDE MANTIKLI GELDİ GÖZDEN GECIRECEKLERINI SÖYLEDILER.VE NAZONUN DEDİGİ GİBİ NE BU KUTULARA NEDE KARGOYA HİÇ BİR ÜCRET ÖDEMEDİM,50 YIL SONRA DÜNYAMIZ 2 AYRI GEZEGENE İHTİYAÇ DUYMADAN HERKEZ BU KUTULARDAN İSTEMELİ!

NURCAN

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@Nurcan; Aynı şeyi düşünmüşüz cano'm, gerçekten çok büyük dediğin gibi aynı miktarda plastik ile birkaç küçük kutu imal edilebilir. Hiç üşenmeyip gittin he :) Valla beklenir senden :))

Stil Direktoru dedi ki...

Ne güzel birşeymiş bu iyiki yazdın canım bilmiyorduk. Son kısımda da bir annenin yazabileceği en güzel şey bu olsa gerek.

çileklisüt dedi ki...

amaniiinn mevlütte cıpıldak mı oturdu orda öööle aaa ne ayıııppp çilekli ablan hmmm diyo dersin ona ^.^

Adsız dedi ki...

Canım benım bu fabrıkada neyı en ucuz ve en kullanıslı üretebilirimin hesabını yapmakdan göbegım catladı.

valla üsenmem:)


nurcan

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@SD; Teşekkür ederim, darısı tüm dileyenlere :)
@Maydanoz; çok mutlu oldum teşekkür ederim, hemen bakıyorum...
@Çilekli; Daha çok küçük ablası azıcık büyüsün oturmaz o da :P
@Nurcan; Patron olmak böyle birşey desene :P :))))

bi dost dedi ki...

:kalderanın kollarını ıssıran smileyy:

:)) maşallah ya. gerçi giyinmek için biraz cazgırlık yapmış amaa neyse :P

çiçek de ne tatlımış.. bizde hiç canlı çiçek yok. annem hanım sevmiyo hıh :P

esraycr dedi ki...

:) yazıyı okudum yorumlara göz attım aklıma bişiy geldi anlatmassam çatlarım , kaldera mevlüte açık gitmiş çilekli sütte dile getirmiş ya , işte bu bana bişiy hatırlattı :) Ben de camiye gidiyordum küçükken, şortla gitmiştim :) hoca kızmıştı bana.. ufacıktım ama.. ve geç kalıyordum sabah öylece fırlayıvermişim :)
bu arada tap ı ben de bilmiyordum.. iyi oldu yazdığın öğrenmiş oldum.. menekşe çok güzel fotodaki :)

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ben de ekicem domates tohumlarimiii :)) ama hala orta boy bir saksiyi nerde bulacagimi bilmiyorum :)) Aaramaya devam :)) Canim yaa ben tohumlari dikene kadar sen domateslerini yemeye baslayacaksin bile :))

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

@bidost; Bu similey yaratıcılığına hastayım :) Benim evimde de yoktu, çalışıyorum bakamam derdim :/ Bu ilk :)
@esra; Kızkardeşimin de şortla gitmişliği vardır :) Sabah annem uyurken kalkmış gitmiş kös kös geri gelmişti :)) Benim gittiğim kursun hocası erkeklere bile kızardı illa diz altı olmalı diye doğrusu o aslında ama işte çocukluk :)
@Moonsun; Cnaım arayacağını bilsem saksısını da gönderirdim sana :)) Burada büyük marketlerde var oralarda yok mu?

Adsız dedi ki...

Bizim Bim'de TAP'ın kutusu var,oraya götürüyorum pillerimi..