5 Mart 2009 Perşembe

GEZİ FOTOLARI 7/4/08

Bilgisayarımdaki resimleri düzenlerken Topkapı gezimizden ilgii çeken karelere rastladım. Resim çok ama şimdilik bukadar yazmıştım hatırlarsanız. Havaların ısınması ile birlikte Okulların ve ailelerin Kültür gezileri planları yaptıklarını da bildiğim için fikir vermek açısından bu resimleri paylaşmak istedim. Tekrarlama gereği duyuyorum, resimlerin kalitesi düşüktür çünkü fotoğraf makinesi ile değil cep telefonu ile çekilmiştir.
EYÜP SULTAN CAMİİ SOL MİNARE
EYÜP SULTAN CAMİİ AVLU GİRİŞİ
EYÜP SULTAN CAMİİ GİRİŞİ
SULTANAHMET MEYDANINDA BİR NİYETÇİ
(Bu iş eskiden bir tabla üzerinde 4'e katlanmış minik kağıtların bembeyaz yavru tavşanlara çektirilmesi şeklinde yapılırdı şimdi resimdeki bey'in elinde gördüğünüz küçük tahtanın üzerinde maniler yazılı kağıtların beyaz bir güvercine çektirilmesi halini almış.)
YOL BOYUNCA KIZIMLA OĞLUMUN ATTIĞI
SİMİTLERİ YAKALAMA KAVGASI YAPAN KUŞLAR
(Bu işin çocuklara ne kadar çok zevk verdiğini mutlaka görmelisiniz)
GÜLHANE PARKINDA KUŞ YUVALARI
SULTANAHMET MEYDANI
(LALELER,GENÇLER VE EYÜPSULTAN)
İSTANBUL VALİLİK BİNASI
DONDURMACILARIN VAZGEÇEMEDİKLERİ OYUNLARINA
BU SEFERDE OĞLUŞUM YAKALANDI
HEDİYELİK EŞYA SATAN BİR DÜKKANIN
KAPI GİRİŞİ / ÇARIKLAR
BİR BAŞKA HEDİYELİK EŞYA DÜKKANI VİTRİNİ
BİR LOKANTANIN İÇİNDE GÖZLEME PİŞİREN TEYZELER
(Bu lokantanın kapı girişinde hemen sağda bu teyzeler son hızla içerde bulunan müşteri kalabalığına gözleme yetiştirmeye çalışırken tam karşılarında da yanii kapı girişinin solunda da 5 kişilik bir orkestra türk müzikleri çalıyordu. Bu manzara dayanabilen turist yok gibi birşeydi. PAZARLAMA YARATICILIK İSTER)
ÖNDER DERNEĞİ
(Bu resmi yerebatan'dan Topkapı müzesine giderken çekmiştim tam olarak semt ismini bilmiyorum. ÖNDER DERNEĞİ'ni ihtiyaç duyan arkadaşlarım olabilir düşüncesi ile açıklayayım; İmam Hatip Mezunları Derneği olmakla birlikte yurtdışında eğitim olanaklarından faydalanmak isteyen ancak bu konuda yeterli bilgiye sahip olmayan öğrenci kardeşlerimize ALLAH RIZASI İÇİN yardımcı olmayı, Okul, barınma gibi ihtiyaçlarında daha önce gitmek istedikleri ülkelere kendileri gibi gitmiş abileri ile irtibat kurmalarına yardımcı olan kardeşlerimizden oluşmaktadır. Kardeşim Viyana Teknik Üniversitesi Öğrencisi ve okula kayıt aşamasından yerleşmesine kadarki maratonunda kendilerinin desteğini fazlasıyla almıştır. Bu yazdıklarımı sadece kardeşimin yurtdışına gidişi sırasında yaşadıklarından biliyorum bilgilerde değişim yada yanlışlık varsa lütfen uyarın.)

BU YANYANA 2 BİNANIN DA ALTI CAFE ÜSTÜ OTEL
(Birbirine bukadar tezat ve cırtlak rengi büyük ihtimalle dikkat çekmek için yanyana kullanmışlar ki emin olun fazlasıyla dikkat çekiyorlar )
ÇİNİLİ DUVAR
(Bir dükkanın Otopark duvarı boydan boya bu çini parçaları ile okadar hoş döşenmişki o parlak yüzeylerine elinizi sürmekten kendinizi alamıyorsunuz.)
MÜZE KAFENİN İÇİNDEN
YER SATICILARI
(Saatin 5 olması ve Zabıta Memerlarının mesai bitimi ile tek tek ortaya çıkan bu satıcılardan çok hoş şallar, yelekler, heybe çantalar ve başlıklar uzun süren pazarlıklar sonucunda uygun fiyalarla alınabiliyor.)

Hiç yorum yok: